Za počúvanie exkluzívneho obsahu si možno zaplatíme.

Spotify vraj zvažuje spustenie balíka predplatného pre svoj exkluzívny obsah z kategórie podcastov. Používatelia by v takom prípade platili mesačný poplatok za počúvanie originálnych relácií alebo exkluzívnych epizód. Nezamieňajte si však tento poplatok s existujúcou službou Spotify Premium, ktorá umožňuje používať Spotify bez reklám.

Ak Spotify spoplatní podcasty, za ich počúvanie budeme platiť vo forme novej služby. Toto rozhodnutie by nebolo prekvapujúce – spoločnosť v priebehu pár rokov investovala viac ako 600 miliónov dolárov na posilnenie sekcie podcastov. Nie je teda žiadnym prekvapením, že sa jej výkonní pracovníci teraz snažia investíciu prinavrátiť.

Špekulácie o spoplatnení podcastov vychádzajú zo skutočnosti, že Spotify nedávno uskutočnilo prieskum s cieľom získať názory na niekoľko potenciálnych formátov predplatného v rozmedzí od 3 do 8 dolárov mesačne.

Najlacnejší plán by obsahovalprístup k exkluzívnym rozhovorom a epizódam, ktorý majú k dispozícii iba predplatitelia“, ale stále by obsahoval reklamy. Najdrahší plán by vylúčil reklamy a umožnil predplatiteľom skorší prístup k určitému obsahu, ako aj „prístup k vysokokvalitnému pôvodnému obsahu“.

Je pravda, že spoločnosti neustále informujú používateľov o potenciálnych zmenách, ktoré v blízkej dobe pripravujú. Nie je možné teda zaručiť, že sa konkrétne plány uvedené v prieskume zrealizujú.

Autor: Oliver Šuba

Zdroj: gizmodo

Prečítajte si aj:

Spotify má 320 miliónov používateľov: Koľko z nich platí?