Spoločnosť SK-NIC, a.s., správca národnej domény .sk, od roku 2017 natrvalo znižuje cenu domén. Firmy aj fyzické osoby si tak budú môcť od nového roku registrovať doménu za polovičné ceny ako doteraz.

„Výhodné ceny za registráciu domén budú od nového roka platiť pre všetkých – malých aj veľkých registrátorov. Ročný poplatok pre všetky domény, ktorých dátum exspirácie je 1.1.2017 alebo neskôr, už nebude vo výške 19,90,- Eura bez DPH, ako je tomu dnes, ale táto suma bude znížená o polovicu. Cena domény sa znižuje natrvalo a dostáva sa na atraktívnu úroveň 10 Eur bez DPH,“ hovorí riaditeľ SK-NIC, a. s., Peter Bíro.

Pre existujúce domény , ktorých registrácie končia v tomto roku, ostávajú podmienky nezmenené. Znamená to, že domény, ktorým končí ročné predplatné obdobie v decembri, budú v tomto roku registrátorom predlžované ešte za nezmenenú cenu, nová cena na tieto domény sa bude vzťahovať až na ďalšie obdobia. S nástupom platnosti nového cenníka domén sa tiež rušia množstevné zľavy pre registrátorov.

„K 1. januáru 2017 vstúpia do platnosti aj tzv. Prechodné pravidlá, ktoré vzhľadom na plánovanú migráciu na nový systém v máji 2017 rušia rezerváciu domény, teda stav LOCKED a upravujú prechod registrátorov do nového systému“, dodal P. Bíro.

 

Značky: