Zmena tak dobehne niektorých z výrobcov vlastných SMS aplikácií.

Google vo svojej aplikácii Správy zapracováva úpravu veľkosti textu a časti rozhrania, informoval o tom web 9TO5Google. Toto už má Samsung vo svojej aplikácií na SMSkovanie a iné aplikácie z Google Play.

Google Správy podporujú RCS / SMS / MMS a tak ju mnohí používatelia využívajú ako štandardnú súčasť a neinštalujú iné z Google Play. To ale doteraz znamenalo zmieriť sa s tým, že rozhranie sa nedá meniť. Nič na tom, keď dobre vidíte alebo si upravíte veľkosť prvkov v systéme. To ale nerieši túto situáciu. Text v SMS správach by sme chceli väčšie, no nie na úkor kompletného zväčšenia systému.

Nová verzia, ktorá sa postupne uvoľňuje na aktualizovanie prinesie možnosť zmeniť veľkosť písaného textu, textu v bublinách ako aj časové hlavičky. Ostatné zostáva na svojej pôvodnej veľkosti, čiže napríklad tlačidlo na pridanie Emoji alebo odoslanie správy. Podľa vami nastaveného textu sa jednotlivé správy zalomia a všetko sa preusporiada. Podobne ako pri elektronických knihách.

Beta verziu aplikácie Google Správy si môžete stiahnuť zo servera APK Mirror. Potrebujete minimálne verziu 8.3.026 beta.

Zdroj +  obrázky: 9TO5Google

Prečítajte si aj:

Podvody cez SMS sa šíria aj naďalej. Zakročiť budú musieť operátori

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.