S týmto sprievodcom ste sa už stretli.

Ako sme už dávnejšie informovali, najčastejšie sa zobrazuje po inštalácii jednej z hlavných verzií operačného systému. Posledný rok modrú obrazovku s doplnkovými nastaveniami vidíte minimálne dvakrát do roka. Ak pravidelne aktualizujete operačný systém. S času na čas sa vynúti aj po nejakej kumulatívnej aktualizácii.

Čo to znamená? Systém zobrazuje toto hlásenie bez ohľadu na to, aké možnosti v systéme už máte nastavené. Teda ponúka predplatné na Microsoft 365 aj vtedy, keď už ho máte a dokonca máte nastavenú aj službu OneDrive.

Odporúčame prejsť niektoré nastavenia podľa toho, čo potrebujete. Napríklad je tu možnosť prepojenia histórie použitých súborov a webových stránok s účtom pre Windows tak, aby ste mohli túto históriu zobraziť aj na iných zariadeniach.

Tlačidlom Pokračovať prejdete sprievodcu krok za krokom. Pre prípad, že sa ho chcete zbaviť, odporúčame ho postupne prejsť. Nemusíte v systéme nič meniť. V opačnom prípade máte možnosť odložiť tento krok o tri dni. Aj na počítačoch s SSD diskom vám ale po štarte systému práve tento sprievodca takpovediac zablokuje počítač na niekoľko desiatok sekúnd.

Májová aktualizácia v roku 2020  priniesla systému zároveň nový náhľad do okna Nastavenia. Tu je vidno posledná kontrola na aktualizácie pre systém a stav služby OneDrive. Októbrová aktualizácia opäť upravila ikony, no v tomto smere nič nemení a sprievodca nastavením zostáva rovnaký.

Prečítajte si aj:

Aktualizácie pre Windows 10 neinštalujte vždy

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.