Aplikácia s veľký množstvom slovenských portálov a širokým rozsahom záujmov a tém.

So SQUID prijímate do smartfónu iba správy, ktoré vás skutočne zaujímajú. Oblasti záujmu so zvolíte hneď na začiatku, pri prvej “aktivácii” aplikácie. Môžete tak čítať iba o témach, ktoré vás skutočne zaujímajú z jedného prispôsobeného spravodajského kanálu. Medzi hlavné prednosti aplikácie patrí to, že je úplne zadarmo a bez registrácie. Oceňujeme aj to, že v aplikácii sa nenachádza žiadna otravná reklama.

Správy z celého sveta

Na výber je viac ako 100 rôznych kategórii ako sú šport, móda, technológie alebo globálne správy. V rámci zdrojov je možné pomocou aplikácie SQUID čítať aj denné novinky z nášho webu Touchit.sk. Aplikácie umožňuje kombinovať regionálne a globálne správy, takže budete mať prehľad o dianí nielen doma, ale aj vo svete. Vybrať si môžete spomedzi 40 krajín. Po zvolení konkrétnej krajiny zo zoznamu, sú všetky správy lokalizované do regiónu a jazyka, ktorého sa týkajú.

Aplikácia SQUID bola stiahnutá až viac ako 1 miliónkrát. Je dostupná v angličtine, francúzštine, taliančine, španielčine, nemčine, ruštine, poľštine, holandčine a katalánčine. K dispozícií je aj medzinárodná verzia v angličtine.

Najnovšie je v ponuke aj veľký posúvateľný widget (napravo), vďaka ktorému je prístup k najnovším správam ešte rýchlejší a jednoduchší. Správy je možné čítať priamo na stránkach vydavateľov alebo v režime čítačky.

SQUID je plne prispôsobiteľný

Pokiaľ vás niektorá téma prestane zaujímať, alebo naopak osloví, jej sledovanie alebo zrušenie je možné vykonať jednoduchým kliknutím na políčko vedľa ktorejkoľvek kategórie v zozname tém. Zoznam tém nájdete po kliknutí na znamienko plus v pravom hornom rohu hlavnej stránky. 

Vyberať môžete z neobmedzeného počtu obľúbených tém, ktoré sa objavia v novinkách. Zobrazia sa v zozname a ich poradie je možné meniť jednoduchým posúvaním.

Pokiaľ vás niektorý článok osloví a momentálne nemáte na jeho čítanie čas, je možné tento článok uložiť do záložiek a môžete si ho prečítať neskôr. Počas dňa aplikácia aj upozorňuje notifikáciou na najzaujímavejšie články z oblasti, ktorá čitateľa najviac zaujíma.

Vy rozhodujete, čo budete čítať

Pokiaľ by ste si chceli prispôsobiť novinky ešte viac, tak jednoduchým kliknutím na „zablokovať zdroje„, môžete odstaviť správy, ktoré nechcete dostávať. Zdroj je možné kedykoľvek odblokovať tak, že prejdete do hlavnej ponuky a vyberiete možnosť „Zablokované zdroje“ a zdroj opätovne povolíte. 

Zdieľajte správy jednoducho

Aplikácia umožňuje zdieľanie správ prostredníctvom všetkých bežných spôsobov, ako aj väčšiny sociálnych sietí (napr. Facebook, Messenger, Snapchat, Twitter, WhatsApp, LinkedIn, a pod.) alebo prostredníctvom e-mailu a SMS.

Dodajte správe originálny vzhľad

Priamo v aplikácii je obsiahnutý aj jednoduchý kresliaci nástroj na zvýraznenie obsahu. Kliknutím na ikonu SQUID v dolnej časti obrazovky si vyberiete z rôznych nástrojov a pridáte do článku svoj vlastný odkaz. Je tak možné v texte alebo článku zvýrazniť, nakresliť, napísať alebo aj priamo pridať jednu zo samolepiek SQUID. 

Záver

Aplikácia sa nám veľmi páči a odporúčame jej používanie. Prehľadné a intuitívne prostredie so šikovnými funkciami ocení každý, kto chce mať prehľad o dianí vo svete a nechce zmeškať žiadnu zaujímavú správu. Aplikácia je dostupná pre platformy iOS a Android a rovnako je dostupná aj v obchode spoločnosti Huawei – AppGallery.

Google Play
App Store

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.