Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Zverejňujeme stanovisko spoločnosti Huawei k situácii vo Veľkej Británii k budovaniu infraštruktúry pre siete 5G a zákazu pre spoločnosť Huawei. Stanovisko zverejňujeme v plnom znení.

Rozhodnutie vlády Spojeného kráľovstva je pre nás veľkým sklamaním, a veľmi zlou správou pre všetkých vlastníkov mobilných telefónov v krajine. Dôsledkom tohto rozhodnutia nebude len spomalenie digitálneho a IT rozvoja, no aj rapídne zvyšovanie cien služieb v telco sektore a prehlbovanie technologického deficitu v krajine. Namiesto napredovania sa vláda Spojeného kráľovstva rozhodla stagnovať.

V tejto chvíli je naša budúcnosť Huawei v UK ovplyvnená politizáciou. S veľkou naliehavosťou preto žiadame o prehodnotenie tohto rozhodnutia. Hlavným dôvodom obmedzenia nie je bezpečnosť, ale obchodná politika Spojených štátov.

Počas uplynulých 20 rokov robil Huawei všetko preto, aby Spojené kráľovstvo digitálne napredovalo. Uvedomujeme si zodpovednosť, ktorú máme voči našim zákazníkom. Ubezpečujeme ich, že našu podporu nestratia. V blízkej dobe uskutočníme detailnú analýzu možných dôsledkov tohto rozhodnutia – čo znamená pre náš podnik a ako môžeme aj naďalej prispievať ku digitálnemu rozvoju Spojeného kráľovstva.

Značky: