Novinka je po fáze testovania dostupná pre každého.

Vaša herná knižnica v službe Steam je odteraz dostupná v novom dizajne. Ten je prehľadnejší a na pohľad krajší – veľké titulné obrázky hier pripomínajú zobrazenie filmov a seriálov v službe Netflix. Zmenila sa takisto obrazovka s detailami o hre či programe.

Steam okrem nového dizajnu zabudoval aj niekoľko praktických funkcií. Hry si môžete triediť do dynamických kolekcií, ktoré je možné vytvoriť nastavením kľúčových vlastností. Môžete si napríklad vytvoriť kolekciu, v ktorej sa majú zobrazovať RPG hry pre jedného hráča, ktoré máte nainštalované v zariadení.

Všetky hry, ktoré budú tieto podmienky spĺňať, sa automaticky zaradia do príslušnej kolekcie. Takisto si môžete vytvoriť aj kolekciu bez dynamických podmienok alebo sa rýchlejšie prepínať medzi poslednými hranými hrami a nainštalovanými titulmi, ako tomu bolo v minulosti.

Dá sa predpokladať, že Steam časom zabuduje nový grafický dizajn aj do ostatných častí používateľského rozhrania a profilov.

Prečítajte si aj:

Prečo hry obsahujú toľko hlúpych bugov a čo ich naozaj spôsobuje?

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit