Novinka vo verzii Android Studio 2.3 prináša významné vylepšenia, Google vypočul návrhy vývojárov.

Jedným z vylepšení je rýchle spustenie aplikácie v testovacom režime. Jedným tlačidlom spustíte aplikáciu, druhým zase premietnete vykonané zmeny v kóde. Tlačidlá sú na paneli nástrojov vedľa seba a tak v prípade zmien nepotrebujete vypínať aplikáciu a spúšťať znovu. Funkcia Instant Run tak výrazne pomôže pri jemnom dolaďovaní rozhrania aj funkcionality kódu.

Build Cache je druhé významné vylepšenie, kedy všetky externé knižnice pre vaše projekty budete môcť zdieľať a budú tak predkompilované. Vďaka tomu sa nový projekt spustí rýchlejšie.

Zlepšenie sa dostalo aj k dizajnovému návrhu aplikácie. Nástroj umožnia reťazenie objektov, zlučovanie ako aj ich lepšie zarovnávanie a prispôsobovaniu obrazovke.

Widgety, ktoré navrhujete si môžete priamo pozrieť v náhľadovom režime tak, ako budú vyzerať pri zapnutej aplikácii. Takisto je tu zabudovaná možnosť hľadania ikon material designu v OS podľa mena.

Následnej si môžete obrázky upravovať. Zabudovaný je WebP formát od Googlu, ktorý využíva kompresiu a zmenšuje výslednú veľkosť obrázka.

Všetky podstatné zmeny a novinky si môžete pozrieť priamo v tomto videu:

Nové Android Studio si môžete stiahnuť tu.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.