Podobnú verziu ste mali na test aj v rámci minulých verzií operačných systémov.

Microsoft tak uvoľnil na testovanie operačný systém so silnou výbavou. Primárne je určený administrátorom a používateľom, ktorí si ho chcú v praxi vyskúšať skôr, než ho začnú nasadzovať do podnikovej výbavy.

Test na virtuálnom stroji má síce nejaké limity a nie je to úplne to isté, ako na počítačoch používateľoch. Výsledok je ale taký, že dostanú priamu interakciu so systémom. Na to, aby Microsoft uľahčil prácu aj programátorom, integroval do súboru s virtuálnym počítačom Visual Studio 2019, tiež subsystém na inštaláciu Linuxu a to s nainštalovanou distribúciou Ubuntu.

Okrem toho je tu Windows 10 SDK z verzie systému 2004. Operačný systém však nie je úplne zadarmo na vždy. Hoci ide „len“ o virtuálny počítač, má obmedzenú platnosť používania a to do 9.1.2022. Dostupný je pre VMware, Hyper-V, Oracle VirtualBox alebo Parallels. Posledné menované je vhodné pre používateľov, ktorí pracujú na macOS. Systém si môžete stiahnuť z tejto stránky. Tu sa rozhodnete, ktorý balík virtuálneho počítača chcete použiť.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.