Prepojenie je dostupné pre systémy Android aj iOS.

Vo svete športových aplikácií je to bežná prax, že spájajú svoje sily, aby používateľom priniesli komplexné výsledky a zároveň si upevnili svoje postavenie. Ďalšou takouto spoluprácou je integrácia hudobnej aplikácie Spotify do prostredia športovej aplikácie Strava.

Táto spolupráca bola spustená iba pred pár hodinami, pričom prepojenie aplikácií Strava a Spotify je dostupné aj pre slovenských používateľov. Už viac tak nebude potrebné počas používania aplikácie Strava ju opustiť, pokiaľ si budete chcieť pustiť svoje obľúbené skladby cez Spotify. 

To znamená, že svoje obľúbené skladby, zoznamy skladieb a podcasty môžete už teraz prepojiť so Stravou a prehrávať hudbu okamžite bez potreby prepínania medzi aplikáciami. Na toto prepojenie však potrebujete spraviť zopár jednoduchých krokov.

Strava a Spotify sa spájajú: Počúvajte hudbu počas športovania jednoduchšieZdroj: TOUCHIT
Strava a Spotify sa spájajú

Ako na to

Po otvorení aplikácie Strava stačí na domovskej stránke kliknúť v spodnej lište na tlačidlo Record. Po otvorení úvodnej stránky na spustenie záznamu aktivít je potrebné kliknúť na ikonu noty, ktorá sa nachádza celkom vpravo, po čom sa objaví nový banner s oznámením spájania služieb Strava a Spotify. Otvorte Spotify a kliknite na tlačidlo prehrávania. Hotovo. 

Po tomto kroku sa na úvodnej stránke pre spustenie aktivity bude zobrazovať ikona aplikácie Spotify už priamo v jej ponuke. Pokiaľ si budete chcieť pustiť pesničky zo Spotify, tak stačí už iba kliknúť na ikonu služby, po čom sa zo spodnej časti obrazovky vyroluje ponuka zoznamov skladieb. Je to oveľa rýchlejšie a pohodlnejšie, ako keby ste museli opustiť aplikáciu Strava a samostatne otvárať Spotify.

Integrácia samozrejme zohľadňuje aj to, či používate bezplatnú alebo platenú verziu služby Spotify. Na základe vášho plánu bude ponúkaný prisluchajúci spôsob prehrávania, ako aj obsah. Z ponuky (v platenej verzii Spotify) je možné vyberať na základe štyroch skupín. Tie sú označené ako “Dobré ráno”,  “Discover picks for you”, “Tvoje najlepšie mixy” a “Nedávno prehrávané”.

Integrácia nie je ešte dokonalá

Keďže ide o prvotné prepojenie oboch aplikácií, tak je tu zatiaľ jeden nedostatok. Cez Stravu nie je možné prehrávať hudbu v offline režime. Strava na prehrávanie hudby zo Spotify potrebuje aktívne mobilné alebo Wi-Fi pripojenie.

Zdroj: Prnewswire

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.