Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Študenti technických odborov majú čas do 30. septembra prihlásiť sa do celosvetového vzdelávacieho programu Huawei Seeds for the Future.
  • Najlepšieho absolventa čaká týždenná technologická expedícia s Huawei do čínskeho Šen-čenu.
  • Týždenný program ponúka možnosť študentom učiť sa od renomovaných odborníkov v oblasti IT a telekomunikačných technológií, skúsenosti získajú aj v oblasti medzinárodného manažmentu a komunikácie.

Cieľom programu je v priebehu 8 dní odovzdať vybraným študentom z odborov STEM – veda, technológie, inžinierstvo a matematika – pokročilé znalosti potrebné pre uplatnenie sa v IT a telekomunikačnom sektore. Program štartuje 16. októbra, kurzy, workshopy a panelové diskusie budú prebiehať v online prostredí.

Najlepší absolvent minulého ročníka, Marek Hlavatý, sa zúčastnil aj Huawei konferencie v Gréckych Aténach: „projekt študentom určite odporúčam. Zapojil som sa do neho ako technologický laik, čo vôbec neprekáža. Stačí, ak máte v sebe trochu vôle dozvedieť sa, ako fungujú najmodernejšie digitálne trendy a energiu skutočne na veciach participovať, formovať ich a udávať im smer. Navyše môžete svoje nápady konzultovať s top ľuďmi priamo z Huawei či iných svetových spoločností. Bol som tiež milo prekvapený, ako úspech v programe zavážil v mojom životopise. Zamestnávatelia sa na program aktívne pýtajú a určite je to jeden z najvýraznejších bodov v mojom CV.“ Marek sa tiež v programe naučil vnímať sociálnu rovinu technológií – hľadieť vyrovnaným spôsobom na ich komerčné využitie a zároveň na ich spoločenskú hodnotu.

Ako sa prihlásiť

Keďže program prebieha prostredníctvom výberového konania, študenti musia svoj záujem podporiť zaslaním životopisu v anglickom jazyku. Je potrebné kontaktovať slovenskú pobočku Huawei Technologies (Slovak), s.r.o. na emailovej adrese mariana.trstikova@huawei.com.

Do projektu sa môžu prihlásiť študenti bakalárskeho štúdia, študenti s dosiahnutým bakalárskym titulom, prípadne študenti postgraduálneho štúdia (po dohode s organizátormi).

Prihlasovanie je otvorené do 30. septembra 2023.

Čo študentov čaká

Program je rozdelený na povinné kurzy, voliteľné kurzy a praktické workshopy zamerané na moderné technológie – 5G, AI, cloud alebo umelú inteligenciu. Jednotlivé lekcie budú prebiehať v rozmedzí ôsmich dní od 16. do 23. októbra 2023. Študenti na nich získajú veľa praktických informácií od naslovovzatých odborníkov, externých podnikateľov, profesorov a vedcov okrem iných aj na témy kybernetickej bezpečnosti.

Po úspešnom absolvovaní všetkých povinných kurzov, workshopov a jedného voliteľného predmetu dostanú študenti certifikát, ktorý bude nenahraditeľnou výhodou v ďalších štúdiách a budúcej kariére a pripojia sa do LinkedIn komunity absolventov.

Program Seeds for the Future spoločnosť Huawei spustila na Slovensku už v roku 2016. Za posledných 7 rokov sa programu na Slovensku zúčastnilo 50 najlepších študentov v odboroch telekomunikačné inžinierstvo, elektrotechnika a informatika. Súčasťou programu je aj globálna súťaž Tech4Good. Tá má za cieľ kultivovať globálne talenty a objavovať nové spôsoby, ako využiť technologické inovácie na podporu udržateľnosti. Viac sa dozviete na oficiálnej webstránke projektu.

Značky: