Genius GX Gaming Scorpion K9 je štýlová multimediálna klávesnica.

Podľa výrobcu je vhodná pre začínajúcich hráčov, ktorí vyžadujú pohodlnejšiu ergonómiu a extra funkcie, ako je napr. podsvietenie. Príslušenstvo nás počas testovania zaujalo dizajnom, ktorý je na pohľad štandardný, avšak prekvapí dvoma žliabkami na medzerníku pre pohodlnejšie položenie prstov. Podobné dizajnové vylepšenie sa nachádza aj v oblasti smerových šípok.

Klávesnica je membránová, čo vzhľadom k cene neprekvapí. Z praktického hľadiska oceňujeme multimediálne klávesy, ktoré sú umiestnené na klávesoch F1 až F12. V tejto oblasti sa nachádza exoticky vyzerajúce koliesko, pomocou ktorého regulujete intenzitu podsvietenia. Z používateľského hľadiska nám trochu vadí, že motív podsvietenia nie je možné meniť a že klávesnica svieti aj po vypnutí počítača. Podsvietenie treba manuálne vypnúť pomocou kolieska. Z hľadiska ostatných funkcií oceňujeme anti-ghosting technológiu pre súbežné stláčanie viacerých klávesov.

Cena: 27,67 €
Zapožičal: WESTech

Tento článok vyšiel aj v tlačenom decembrovom vydaní TOUCHIT č. 10/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit