Kameru Niceboy VEGA X PRO už používame v našej redakcii systematicky na tvorbu recenzií áut a motoriek.

Máme ju na statíve a výsledný obraz je dobre použiteľný. Natáča v 4K pri 60 fps a používa stabilizáciu X-STEADY. Odoláva vode a má integrovaný mikrofón pre stereo záznam zvuku. Vyskúšali sme aj Slow Motion režim s až 8-násobným spomalením (Full HD 120 fps), 4K časozber a ovládanie pomocou Wi-Fi cez mobilnú aplikáciu. Maximálny dátový tok až 120 Mb/s.

Bez ochranného puzdra môžete túto kameru ponoriť do hĺbky až 12 metrov. Prekvapila nás výborná kvalita zvuku, ktorý je zachytený zabudovaným mikrofónom. Ak je kamera bez ochranného krytu, naozaj sa dá spoľahnúť pri vlogoch na tento zvuk. Objektív je zo skla a vybavený antireflexnou vrstvou zabraňujúcou odleskom. Vzadu je dotykový 2-palcový displej na detailné ovládanie. Zapnutie/vypnutie/spustenie Wi-Fi, ďalej spustenie/zastavenie záznamu či voľba režimu video/foto/prezeranie sa realizujú pomocou hardvérových tlačidiel, ktoré sú zopakované aj na ochrannom puzdre.

Prikúpiť sa dá aj diaľkový ovládač (do vody do 2 metrov), my ale používame na to smartfón a pritom vidíme, čo natáčame. Tiež sa pri vlogoch dá využiť predný displej s uhlopriečkou 1,4 palca.

V dodávke nájdete okrem kamery a ochranného puzdra aj držiak na bicykel, na prilbu, na rovný povrch a zopár nalepovacích fólií.

Z portov tu nájdete microUSB, microHDMI, želali by sme si aj nejaké pripojenie externého mikrónu. Batéria s kapacitou 1350 mAh je vyberateľná, nám vydržala na 1,5 hodiny nakrúcania videa. Odporúčame použiť naozaj rýchlu microSD kartu pri videách vo vysokom rozlíšení.

V celkovom hodnotení je to vynikajúca vlog kamera. Pri športe veľmi dobre natáča, hlavne pri dobrom svetle. Od kamier za viac ako dvojnásobok ceny sa VEGA X PRO odlišuje hlavne kvalitou stabilizácie obrazu. V dodávke tu dostanete úplne všetko potrebné.

Cena: 145 €

Zapožičal: Niceboy

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.