Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Atos, globálny líder v digitálnej transformácii, oznámil, že jeho superpočítač BullSequana XH2000 s procesorom AMD EPYC™  7H12 vytvoril päť nových svetových rekordov v oblasti výkonu serverov.

Vďaka pokročilému systému priameho kvapalného chladenia (Enhanced Direct Liquid Cooling system) a výkonnému procesoru AMD EPYC 7H12 sú hodnoty namerané Atosom momentálne na čele rebríčka najlepších publikovaných výsledkov pre 2-socketové uzly. Superpočítač okrem 4 benchmarkov SPECrate®* vytvoril nový rekord aj pre HPL Linpack Benchmark na AMD EPYC CPU s 11 % nárastom výkonu.** Tieto merania hodnotia výkon hardvérových systémov počas výpočtovo náročných záťaží, vychádzajúcich z reálnych aplikácií. BullSequana prekonal predchádzajúce rekordy*** (s procesormi AMD aj s inými) vo všetkých piatich ukazovateľoch.

Pre dosiahnutie maximálnej úrovne výkonu 280 W procesora AMD EPYC 7H12 bolo kľúčové použitie vylepšeného systému priameho kvapalného chladenia DLC. Aj pri najnižšej spotrebe energie ukázali výsledky superpočítača BullSequana bezprecedentný výkon. Energetická efektivita je pri výbere superpočítačov pre veľké dátové centrá prioritou, keďže jej výsledkom je optimálne TCO (celkové náklady na vlastníctvo), čo umožní počas životnosti projektu ušetriť milióny.

Sme mimoriadne hrdí, že náš BullSequana dosiahol rekordné výsledky. Náš jedinečný pokročilý chladiaci systém Enhanced Direct Liquid Cooling System vytvoril pre dosiahnutie takéhoto výkonu procesoru AMD EPYC najefektívnejšie prostredie,“ povedala Agnes Boudot, Senior Vice President, šéfka HPC & Quantum v Atose. „Náš BullSequana s najnovším AMD čipom poskytuje zákazníkom najvyšší možný výkon pre HPC a AI pracovné záťaže, s optimalizovaným TCO, aby ich podporil v zachádzaní za limity tradičných simulácií.“

Z dôvodu rozšírenej výpočtovej kapacity si superpočítač BullSequana s procesormi AMD EPYC vybralo pre svoje projekty už niekoľko klientov na celom svete. Patrí medzi nich francúzska národná organizácia pre vysokovýkonnú výpočtovú techniku GENCI, IT Center for Science (CSC) vo Fínsku, národný poskytovateľ e-infraštruktúry Uninett Sigma2, veľké európske centrum pre predpoveď počasia a americký gigant v oblasti spotrebného tovaru.

Popasovať sa s procesorovými výzvami najvýkonnejších systémov sveta znamenalo prísť s riešením, ktoré túto úlohu zvláda. AMD sa to s procesorom AMD EPYC druhej generácie podarilo,“ povedal Scott Aylor, korporátny viceprezident a generálny riaditeľ AMD riešení pre dátové centrá. „Keď ho skombinujeme so superpočítačom BullSequana a využijeme pôsobivé možnosti Atosu a jeho vzťahy so zákazníkmi, môžeme poskytnúť úplne nový rozsah možností, aby sme vyriešili procesorové potreby moderného datacentra.“

Značky: