Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Súťaž v písaní listov pre deti a mládež, Najkrajší list 2020, končí už o týždeň. Posledný termín pre zapojenie sa do súťaže je 27. marec 2020. S cieľom chrániť zdravie zamestnancov a obyvateľov, rodičia s deťmi môžu posielať listy do súťaže aj v prílohe e-mailu napríklad vo forme skenu alebo kvalitnej fotografie listu. E-mailová adresa pre posielanie súťažných listov je najkrajsilist@slposta.sk.

Národné kolo 49. ročníka medzinárodnej súťaže o Najkrajší list 2020 vyhlásila Slovenská pošta v spolupráci s Ministerstvom dopravy a výstavby SR. Do súťaže sa môžu zapojiť všetky deti a mládež do 15 rokov. Na autorov najlepších listov čakajú lákavé vecné ceny od Slovenskej pošty a partnerov súťaže. Téma na rok 2020 je „Napíš správu dospelému o svete, v ktorom žijeme“.

„Do súťaže sa už zapojili desiatky detí. Vo svojich listoch opisujú ako vnímajú svet, v ktorom žijú, a približujú nám dospelým, ako vyzerá svet detskou optikou. Kreatívne opisujú svoje zážitky a spomienky, ale nekladú medze ani svojej fantázii, a približujú, ako by mal vyzerať ideálny svet. Množstvo detí svoje autorské práce doplnilo aj tvorivými ilustráciami, “ uviedol generálny riaditeľ Slovenskej pošty Peter Helexa.

Záujemcovia sa môžu zapojiť do súťaže o najkrajší list už len do konca marca. Rozsah listu by nemal prekročiť 800 slov a podmienkou je, aby bol písaný rukou. Musí obsahovať aj formálne znaky listu, tzn. dátum, oslovenie, záverečný pozdrav a podpis. V liste musí byť uvedený aj vek dieťaťa a názov školy, ktorú navštevuje. List je potrebné poslať najneskôr do 27. marca 2020 na adresu Slovenská pošta, a.s., Komunikačný tím, Nám. SNP 35, 814 20 Bratislava, prípadne e-mailom na adresu: najkrajsilist@slposta.sk, ktorého prílohou bude naskenovaný list, prípadne kvalitná fotografia listu.

O víťazovi súťaže bude rozhodovať komisia zložená zo zástupcov Slovenskej pošty a Ministerstva dopravy a výstavby SR. Autori piatich najlepších listov môžu získajú lákavé vecné ceny – knižné balíčky od kníhkupectva Martinus a vydavateľstva Slovart, spoločenské hry od spoločnosti Otavius, darčekové poukážky na nákup školských potrieb od spoločnosti Ševt či vstupenky do Slovenského národného múzea. Autorovi víťazného listu venuje Slovenská pošta pobyt v horskom prostredí pre celú rodinu. Zároveň získa aj trekingový bicykel od partnera súťaže Andrea Shop. Víťazný list sa preloží do angličtiny a bude zaradený do medzinárodného kola súťaže. Víťaz tohto kola získa špeciálnu medailu Svetovej poštovej únie a môže vyhrať výlet priamo do jej hlavného sídla vo švajčiarskom Berne.

Súťaž o najkrajší list je tradičným projektom Slovenskej pošty. Cieľom súťaže je zlepšovať čitateľskú gramotnosť a jazykové schopnosti u detí a mládeže, rozvíjať ich talent písania s dôrazom na kreativitu a vyjadrenie emócií.

Značky: