Porotcovia ocenenia Sony World Photography Awards za rok 2018 ocenili prácu slovenského fotografa Rastislava Kakaru, ktorého snímka Trek získala ocenenie v kategórii Open Travel Awards v top 50 na svete.

Rasťo Kakara sa narodil v Košiciach a neskôr sa presťahoval do Kolína v Českej republike. Pracuje ako anesteziológ, ale je tiež členom miestneho fotografického klubu. V otvorenej súťaži, ktorá odmeňuje najlepší obrázok v desiatich kategóriách, porotcovia vybrali práve fotografiu od Slováka ako najlepšiu.
Sony World Photography Awards je prestížna fotografická súťaž na svete. 11. ročník zaznamenal rekordných 320 000 podaní fotografov z viac ako 200 krajín a území, ktoré predstavili niektoré z najlepších svetových snímok zachytených v uplynulom roku. Medzinárodná škála zobrazuje obrovskú rozmanitosť snímok z hľadiska žánru, štýlu a témy v rámci všetkých štyroch súťaží: profesionálne, otvorené, mládežnícke a študentské zameranie.

Ocenená fotografia Trek, zachytáva alpských lyžiarov na ľadovci Pitztal v Rakúsku. Autor k nej hovorí: „Čakal som na ten správny okamih a svetlo, aby obraz dokázal spojenie medzi človekom a prírodou spolu s mužskou snahou o dosiahnutie výzvy“.

Práca vybraných a ocenených fotografov bude vystavená na výstave Sony World Photography Awards 2018 v Londýne od 20. apríla do 6. mája.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.