Chaboty budú súčasťou klávesníc.

Otázka súkromia je na mieste, viac ako kedykoľvek pred tým. Nateraz sa všetko ešte len rozbieha a Microsoft chce podľa príspevku na Twitteri zabudovať tlačidlo na používanie umelej inteligencie priamo do svojej klávesnice SwiftKey. Zatiaľ je táto možnosť dostupná v beta kanáli a inštalovať sa dá z tohto odkazu.

Chatbot Bing by sa stal súčasťou každej aplikácie, keďže by ste ho mali zakomponovaného priamo v klávesnici. Bing Chat sa začal objavovať v klávesnici, avšak podobne ako pri iných aktualizáciách, aj tu ide o „postupné uvoľňovanie“. Beta kanál aplikácie znamená skorší prístup k novinkách, no nie je zárukou okamžitého nasadenie tejto či iných noviniek. Odhadujeme, že niektorí budú musieť počkať dni až týždne. Zverejnenie novej funkcie v ostrej verzii SwiftKey nateraz nie je známe.

Použitie by umožnilo využívať chatovací režim priamo v klávesnici a tak by ste nepotrebovali samostatnú aplikáciu Bing, ako doteraz. AI bude implementovaná v Androidovej verzii a po obnove vývoja klávesnici pre iOS sa ju dočkajú aj používatelia týchto zariadení. Počítame s uvedením v menovanom poradí.

Zavedenie tejto formy umelej inteligencie považujeme za nutnosť a tohto kroku si je vedomý aj Microsoft. Iné klávesnice a produkty sa budú v nasledujúcich mesiacoch predháňať s podporou pre AI s možnosťou chatovania, vytvárania a opravy obsahu. Zo strany firmy je to logický a nevyhnutný krok nepremeškať prudký nástup technologického pokroku. Firma používa svoju technológiu zatiaľ čo konkurenčné produkty sa nateraz spoliehajú na ChatGPT od Open AI.

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.