Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Sygic, poskytovateľ navigačných aplikácií pre bežných aj profesionálnych vodičov, nadviazala spoluprácu so spoločnosťou Visteon, ktorá dodáva elektroniku do kokpitov automobilov s cieľom poskytnúť vodičom nový digitálny zážitok vo vozidle.

Nie je to tak dávno, keď automobily robili len to, na čo boli pôvodne určené: vozili ľudí z jedného miesta na druhé. Potom prišli funkcie, vďaka ktorým bola jazda v autách oveľa pohodlnejšia, bezpečnejšia a zábavnejšia – napríklad klimatizácia, bezpečnostné pásy, parkovacie senzory, airbagy alebo asistenčné systémy vodiča. Hoci majú automobily za sebou dlhú cestu, stále je čo zlepšovať, aby spĺňali neustále rastúce požiadavky vodičov. Tí už nechcú pomalé, chybové informačno-zábavné systémy s neprehľadným alebo nepekným dizajnom. Chcú rýchly a dobre fungujúci systém – zlatú strednú cestu medzi tým, čo je príliš veľa a príliš málo.

Výrobcovia automobilov musia konkurovať najlepším v odvetví a poskytovatelia technológií sú tu na to, aby im túto konkurencieschopnosť zabezpečili. Android Automotive OS je sľubná platforma zabezpečujúca nový a intuitívny zážitok bez rozptyľovania počas jazdy. Aj keď AAOS ponúka možnosti dátových pripojení, navigácia Sygic ukladá mapy lokálne, aby minimalizovala spotrebu dát a aby navigácia fungovala správne aj pri obmedzenom alebo žiadnom internetovom pokrytí.

Keď si výrobcovia automobilov uvedomia potenciál a budú hĺbkovú integráciu so systémami vozidla považovať za bezpečnú, vývojári aplikácií budú môcť ponúknuť oveľa viac.

„Spoločnosť Sygic chce poskytovať funkcie, ako je napríklad stav nabitia batérie elektromobilov. Majitelia vozidiel budú vedieť, aký bude stav batérie po príjazde do cieľa, dostanú upozornenie na nedostatočné nabitie a zobrazia sa im nabíjacie stanice na trase, aby si mohli vopred rezervovať miesto,“ vysvetľuje Martin Elexa, výkonný riaditeľ spoločnosti Sygic pre rozvoj v oblasti automobilového priemyslu.

Spoločnosť Sygic tiež čaká na povolenie, kedy bude môcť svoj systém prepojiť s kamerami vo vozidle s cieľom rozpoznávať dopravné značky a upozorniť vodiča pri malom odstupe od iných automobilov, prípadne kedy bude môcť obrazovať navigáciu na prístrojový panel a zlepšiť tak zážitok vodičov z jazdy.

Obchod AllGo App Store spoločnosti Visteon uspokojuje neustále rastúci dopyt po bezpečnom a praktickom prístupe k obsahu prostredníctvom aplikácií v inteligentnom a prepojenom kokpite vozidla. Obchod AllGo App Store spoločnosti Visteon stavia na jej priekopníckej práci v oblasti informačno-zábavných systémov vo vozidlách a obsahuje rôzne aplikácie zo sféry mobility, navigácie, parkovania a informačno-zábavných systémov optimalizovaných na použitie v automobiloch.

„Pridanie Sygic GPS Navigácie do obchodu AllGo App Store spoločnosti Visteon umožňuje výrobcom automobilov využiť robustné navigačné riešenie, ktoré do vozidiel prináša nové prepojené funkcie,“ povedala Rishita Bachu, riaditeľka ekosystému prepojených služieb pre globálny trh spoločnosti Visteon. „Sme hrdí na to, že môžeme pridať túto novú aplikáciu s intuitívnou navigáciou nabitou inteligentnými funkciami a predstaviť ju našim partnerom v rámci odvetvia počas veľtrhu CES® 2023.“

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.