Spoločnosť Sygic uviedla cestovateľskú VR aplikáciu. Všetci používatelia zariadenia Samsung Gear VR powered by Oculus VR môžu spoznávať najvzdialenejšie kúty sveta a lepšie sa tak rozhodnúť, kam sa vyberú na ďalšiu dovolenku.

sygictraverer2_nowat

Aplikácia pre virtuálnu realitu umožňuje používateľom prechádzať sa po najzaujímavejších miestach na celom svete, čím cestovateľom a vodičom pomáha preskúmať potenciálne destinácie ešte pred tým, ako sa tam vyberú na dovolenku. Aplikácia obsahuje virtuálne obrázky a videá z najobľúbenejších dovolenkových destinácií, čím umožňuje napr. poprechádzať sa o polnoci pod Eiffelovou vežou v Paríži alebo sa túlať stredovekými centrami miest v Belgicku a obdivovať pôsobivú architektúru spred mnohých stáročí.

sygictraverer3_nowat

Všetky zábery sníma Michal Gálik, profesionálny Sygic Traveler, ktorý sa stal súčasťou Sygic tímu, aby celý rok cestoval po svete, zachytával svoje zážitky a zdieľal ich s ostatnými v 360° virtuálnej realite. Spoločnosť Sygic chce do jedného roka vybudovať knižnicu tisícok rôznych virtuálnych záberov z najatraktívnejších destinácií na celom svete.

sygictraverer4_nowat

Trh so službami virtuálnej reality zažíva obrovský rozmach a odborníci predpokladajú, že predaj VR zariadení bude v rokoch 2014 až 2018 rásť až päťkrát rýchlejšie než predaj zariadení iPhone. Do konca roka 2016 sa podľa Travisa Jäkela, analytika firmy Piper Jaffray, stane spoločnosť Samsung lídrom v oblasti predaja VR súprav s 5 miliónmi predaných zariadení. Táto technológia transformovala celý rad odvetví a zmenila spôsob, akým spotrebitelia pracujú s videoobsahom.

 

Uvedením VR aplikácie ponúka spoločnosť Sygic túto technológiu bezplatne a rozširuje svoju ponuku pre milióny cestovateľov na celom svete. Jedným z cieľov spoločnosti Sygic je zlepšovať cestovateľské zážitky vo všetkých fázach cesty od počiatočnej inšpirácie na dovolenku, cez plánovanie až po príchod a preskúmavanie nových krajín.