Viacúčelový kláves ponúkne multifunkčné využitie.

Z používania softvérových klávesníc telefónov a tabletov sme zvyknutí na rôzne skratky a dodatočné funkcie, ktoré fyzická klávesnica neumožňuje využívať. Je to dané tým, ako je skonštruovaná. Spoločnosť Synaptics však chce zmodernizovať dizajn klávesníc. Vyvinula technológiu SmartBar, ktorej základom je medzerník s dotykovým povrchom.

V praxi to znamená, že počas písania môžete rýchlo aktivovať konkrétne dotykové gestá. Jednoduchým pohybom priblížite obrazovku, vyberiete text alebo zmeníte formátovanie. SmartBar umožňuje zadefinovať 5 „logických tlačidiel“ a vytvoriť si vlastné makrá s príkazmi.

Medzerník s dotykovým panelom vám pravdepodobne ušetrí iba pár sekúnd. Takáto forma ovládania by však mohla byť pohodlnejšia v porovnaní s neustálym pohybom ruky medzi klávesnicou a myšou. Hoci je technológia skutočná, chvíľu potrvá, dokedy sa reálne objaví v klávesniciach.

Príklad využitia dotykového medzerníku

Príklad využitia dotykového medzerníku

Zdroj: Engadget

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit