Vysoko výkonný all-in-one NAS server pre menšie kancelárie a pracovné skupiny

Synology Inc. dnes uvádza na trh DiskStation DS216, 2-šachtový NAS server, ktorý je ideálnym spolupracovníkom pre pracovné skupiny a kancelárske prostredie. Model DS216 bol špeciálne navrhnutý na zdieľanie a ochranu dát.

Sznologz-DS216_rightnowatDS216 sa rýchlo stane vašim najlepším priateľom na prácu, pretože ponúka rôznorodé spektrum šikovných kancelárskych aplikácií, ktoré vám pomôžu zefektívniť prácu,” povedal Jason Fan, produktový manažér spoločnosti Synology Inc.

DS216 ponúka optimálnu multitaskingovú skúsenosť s výborným pomerom ceny a výkonu. Vyzbrojený je dvojjadrovým 1,3 GHz procesorom a 512 MB pamäte RAM typu DDR3, čím vo výkone prekonáva svojho predchodcu a prináša ešte lepšie rýchlosti pri čítaní cez 111 MB/s pri konfigurácii RAID 1 a pripojení v prostredí Windows.

Procesor s jednotkou s pohyblivou desatinnou čiarkou (Floating-Point Unit, FPU) rozširuje celkové možnosti výkonného CPU. V praxi to znamená ešte rýchlejšie vytváranie náhľadov pri fotografiách či prekreslenie fotografií z ich rôznych rozlíšení. Navyše, samostatný šifrovací modul odľahčuje procesor od zložitých šifrovacích výpočtov, čo ešte viac napomáha k dosiahnutiu vyšších prenosových rýchlostí. Model DS216 ponúka USB port štandardu 3.0 a špeciálne tlačidlo na USB kopírovanie na prednom paneli pre jednoduchšie kopírovanie a prenos dát.

Synology DS216 bol od prvého momentu návrhu dizajnový ako NAS server s nepretržitou bezporuchovou prevádzkou, aj preto je možné pevné disky meniť za chodu a ani na ich prvotnú inštaláciu nepotrebujete žiadne nástroje, všetko zvládnete iba za pomoci rúk. Výmena diskov je tak jednoduchá a rýchla.

DS216 používa operačný systém DiskStation Manager (DSM), ktorý ponúka bohaté množstvo funkcií na zlepšenie produktivity a zjednodušenie každodenného života a to všetko v rámci používateľského rozhrania, ktoré je optimalizované na multitasking a vaše pracovné nasadenie. Synology bolo vyznamenané dvakrát v rade ocenením PC Mag Business Choice Award a získalo najvyššie hodnotenie v každej časti, vrátane dostupnosti, celkovej spokojnosti, hodnote a pravdepodobnosti odporúčania.

Dostupnosť
Synology DiskStation DS216 je od dnes dostupný globálne. Odporúčaná koncová cena pre slovenský trh je 288 Eur s DPH.

 

Značky: