Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Lenovo predstavilo nový, cenovo dostupný Android tablet – Lenovo Yoga A12.

Tablet Lenovo Yoga A12 spadá do novej kategórie osobných počítačov, ktorá bola vytvorená špeciálne pre milovníkov operačného systému Android s  cieľom zabezpečiť im celodennú produktivitu.

Zariadenie má na najtenšom okraji hrúbku len 5,4 mm a keďže váži menej ako jeden kilogram, môžete si ho vziať so sebou takmer kdekoľvek.

Lenovo Yoga A12 využíva procesor Intel Atom x5, disponuje 2GB pamäťou RAM a úložiskom s kapacitou 32GB. Jeho 360-stupňový pánt vám umožní pohodlné používanie zariadenia v štyroch režimoch, takže má predispozície stať sa vhodným spoločníkom na prácu, štúdium, ako aj na zábavu.

Tablet disponuje multitaskingovým hybridným užívateľským rozhraním, zostavou Google Productivity Suite a revolučnou Halo klávesnicou, ktorá spája softvér a hardvér do jedného unikátneho rozhrania. Výsledkom je úplne plochá smart dotyková klávesnica, ktorá má schopnosť prispôsobiť sa vašim písacím návykom. Čím viac na nej budete písať, tým bude rýchlejšia a presnejšia. Klávesnica pri dotyku zavibruje a dá vám haptickú odozvu.

Vďaka použitiu Halo klávesnice bol dosiahnutý štíhly profil tabletu Lenovo Yoga A12. Úplne sa premenil vzhľad šasi, a to spojením niekoľkých vrstiev do jedného celistvého celku. Nakoniec sa už len pridalo sklo na displej potiahnuté antireflexnou vrstvou pre dokonale matnú povrchovú úpravu. Na jedno nabitie vydrží tablet až 13 hodín.

Tablet Lenovo Yoga A12  bude dostupný v dvoch farebných prevedeniach – modrasto šedej a ružovo zlatej farbe. Vo verzii s 2 GB pamäťou RAM a úložiskom 32 GB bude na Slovensku k dispozícii za cenu od 349 EUR s DPH. Verzia so 4 GB pamäťou RAM a 64 GB úložiskom však bude dostupná len v modrastej šedej za cenu od 439 EUR s DPH na prelome mesiacov marec-apríl 2017.

Prečítajte si aj:

Lenovo Yoga A12 je lacnejší Yoga Book, ale len s Androidom (doplnené)