Fluent Design bol ohlásený minulý rok, no jeho nástup je zatiaľ len veľmi pozvoľný.

Nový Windows 10 ale už aj verzie Windows 8/8.1 prišli s iným vzhľadom. Podstatne zjednodušeným a chudobnejším na grafické vyšperkovanie systému. V Microsoft sa vracajú späť ku krajšiemu vzhľadu aplikácií. Všimnúť ste si to mohli pri minulých aktualizáciách, nakoľko pribudlo viac grafiky. Napríklad do nového „ovládacieho panelu“, ktorý sa volá Nastavenia.

V každom prípade má byť Fluent Design (FD) novou érou v tom, ako sa budú aplikácie a ich komponenty zobrazovať a bude pripravený nielen pre dotykové displeje ale aj lepšie zobrazenie vo virtuálnej realite.

Nateraz dizajnér InfernoGems vytvoril ukážku, ako by mohol vyzerať v novom dizajne Prieskumník. Podoba s prehliadačom Edge je nezameniteľná. Avšak toto ešte nie je úplne najlepšia propagácia FD. Nový štýl už môžete vidieť v aplikáciách ako napríklad Výmena správ, Skype alebo na aplikácii Groove Music či Kalkulačke.

Ani tu však nie je nový spôsob vzhľadu implementovaný kompletne. Ako píše na sociálnej sieti sám autor tohto motívu, ešte je veľa práce na kompletnom prerobení. Vyčítali mu najmä strohý vzhľad a absenciu ďalších súčastí Prieskumníka, ktoré obrázky nezachytávajú.

Keď si pozriete propagačné video a súčasný vzhľad Windows 10, je tu ešte veľa roboty na to, aby jeho komponenty vyzerali v plnom lesku nového štýlu zobrazenia.

Zdroj: Neowin.net

Prečítajte si aj:

Windows 10 Insider Preview Build 17074 prichádza s podstatnými vylepšeniami. Oceníte ich aj vy

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.