Tento raz ide o poriadnu nálož vylepšení a viditeľných noviniek.

Ešte nateraz insiderská verzia označená ako Build 17074 prichádza s obrovským množstvom vylepšení. Nielen samotný systém ale aj prehliadač Edge boli vylepšené. Nová aktualizácia bude chcieť konkurovať čistiacim nástrojom. Ponúka totiž výrazné vylepšenie svojho nástroja na čistenie systému.

Medzi novinky patrí zmena v nastaveniach jazyka systému. Po novom sa čoskoro objaví aj v obchode Microsoft Store pod názvom Local Experience Pack alebo Language Pack.

Edge prichádza so zobrazením Hub. Konečne tak využijete lepšie lištu s obľúbenými položkami, históriou alebo zoznamom odložených stránok na prečítanie. Po zbalení sa zobrazia len ikony a zoznam samozrejme, nebude prekážať v používaní prehliadača. Konečne si budete môcť uložiť informácie o platobných kartách. Edge si vypýta povolenie na uloženie týchto informácií. CVV kód nikdy ukladať nebude.

Edge je vhodný na čítanie elektronických kníh, to vieme a aj preto sme si tento prehliadač sčasti obľúbili. Teraz prichádza so špeciálnym režimom na čítanie e-kníh, PDF ale tiež uloženého obsahu na neskoršie prečítanie. Upravené rozhranie na čítanie používa Fluent Design System. Pridané bolo menu Notes na vytvorenie poznámok pri čítaní, zvýraznení atď. a najmä z dôvodu jednoduchšieho prístupu ku všetkým poznámkam. Tých si počas čítania niekedy spravíme viac a uľahčenie. Nové nástroje gramatiky zmenia farbu pre podstatné mená, slovesá a prídavné mená (nevieme, či bude podporovaná aj slovenčina). V Insider builde pribudol režim čítania na celej obrazovke. Super ak máte tablet alebo konvertibilný notebook s Windows. No a teší nás, že synchronizácia vašich poznámok a ďalších údajov počas čítania kníh sa bude prenášať medzi zariadeniami. Dobre, tak ešte jedno vylepšenie. Vývojársky dock sa dá pripnúť vertikálne, výborná správa pre každého, kto ho používal. Vylepšení je celkovo viac, odporúčame si ich prezrieť priamo na Windows Blogu. Nový Build systému Windows 10 akoby sa sústredil práve na prehliadač Edge.

Z oblasti systému môžeme ešte uviesť vylepšenie funkcia Obdobie kľudu. Teraz je tu pridaný čas, pokým bude táto funkcia aktívna. Napokon pribudli aj funkcie na lepšie čistenie systému, ako sme spomenuli už v úvode. Tiež je tu lepšie prispôsobenie nastavení zvuku a množstvo opráv. Táto verzia nás naozaj zaujala, snáď sa nebude cyklicky reštartovať, keď sa ju pokúsime nainštalovať. 🙂

Zdroj: Windows Blogs

Prečítajte si aj:

Skicár už nebude súčasťou Windows 10. Budete si ho však môcť stiahnuť

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.