Microsoft oficiálne predstaví novú generáciu systému Windows už 24. júna.

Windows 10 mal byť poslednou verziou operačného systému – tak to tvrdil Microsoft počas jeho uvedenia na trh. Namiesto ďalších verzií sľuboval pravidelné aktualizácie. O takmer 6 rokov neskôr je to však všetko inak.

Microsoft 24. júna 2021 predstaví Windows 11. Prvé screenshoty nového operačného systému už kolujú internetom, takže si môžete pozrieť, ako vyzerá budúcnosť systému Windows. Na správu upozornil portál The Verge, ktorý tiež zverejnil bohatú galériu obrázkov z Windows 11.

Screenshoty prezrádzajú najmä vizuálne zmeny používateľského rozhrania. Ikony na spodnej lište sa preskupili do stredu, avšak v prípade potreby ich viete zarovnať vľavo – tak, ako je tomu v prípade Windows 10. Všimnite si tiež zaoblené rohy jednotlivých okien a vynovenú ponuku Štart. Predpokladá sa, že nová verzia systému Windows 11 ponúkne aj podporu pre widgety.

Vývojárska verzia systému Windows 11 už koluje internetom, takže pokiaľ ste nedočkaví, môžete si ju vyhľadať a stiahnuť si ju. My to neodporúčame – namiesto toho si radšej pozrite screenshoty, aby ste vedeli, čo nás čaká vo svete Windows 11:

Windows 11

Windows 11 dostane vynovenú ponuku Štart. Ikony na spodnej lište budú zarovnané do stredu (viď. titulný obrázok k článku), avšak môžete ich zarovnať aj vľavo. Zdroj: Tom Warren / The Verge

Windows 11

Windows 11 a funkcia vyhľadávanie. Zdroj: The Verge

Windows 11

Prieskumník vo Windows 11. Všimnite si zaoblené rohy. Zdroj: The Verge

Windows 11

Windows 11 ponúkne podporu pre widgety. Zdroj: The Verge

Windows 11

Windows 11 a obchod Microsoft Store. Zdroj: The Verge

Vypočujte si znelku pri zapnutí počítača so systémom Windows 11:

Zdroj: The Verge, Twitter

Prečítajte si aj:

Windows 11: Vyskúšali sme novú verziu. Pozrite sa, aký je naozaj

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit