Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Celoslovenský online projekt Objav svoj talent bol určený študentom stredných odborných škôl na podporu kreativity a komunikácie.

Nesie názov európskej iniciatívy na podporu rozvoja talentov Európsky týždeň odborných zručností.

Študenti mali za úlohu spraviť fotku, alebo video, aby ukázali svoj talent. Nahrali ju na svoj instagram účet s hashtagom #objavsvojtalent a súťažili o pätnásť notebookov.

12 dní trvala súťa

417 fotografií na Instagrame a ďalšie na Facebooku

14 študentov odmenených notebookmi vybrala porota partnerov a ambasádorov

1 účastníčka získala notebook za najväčší počet lajkov

477 ľudí, ktorí stránku označili, že sa im páči na FB

6 314 počet návštev na www.objavsvojtalent.sk

215 958 ľudí vo veku 15 až 20 rokov oslovila komunikačná kampaň

Mimoriadny úspech mali fotky kuchárov a cukrárov, zapôsobili aj výtvarné diela, ale talent ukázali aj študenti technických škôl, ktorí nápadito pracovali s filtrami a úpravami fotiek a videa. Všetky ceny našli svojich výhercov pred sviatkami, pričom cestovali naprieč celým Slovenskom.

Ambasádormi projektu boli študenti odborných škôl, úspešní svojím talentom a prácou. Katka Húsková, majsterka odborného výcviku učebného odboru cukrárska výroba na Spojenej škole internátnej v Žiline. Igor Fech, ktorý vedie individuálne hudobné kurzy vo svojej súkromnej hudobnej škole.

A ako dopĺňa autor online kampane, tretí ambasádor Michal Dragan, „súťaž ukázala, že na Slovensku máme množstvo šikovných a talentovaných študentov, ktorí sa o svoju budúcnosť nemusia báť. Prajme si spoločne, aby ich počet narastal a pribúdali aktivity, ktoré im umožnia ukázať svoj talent a motivovať tak aj ostatných, že odborná škola je dobrou voľbou.“

Organizátorom súťaže je agentúra Comm s.r.o., ktorá projekt dizajnovala komunikačne a realizuje ho v spolupráci s dobrovoľníkmi a podporou partnerov.

V Európskej únii sa do projektu aktívne zapojilo vyše 700 tisíc účastníkov. Masívna kampaň na sociálnych sieťach vďaka 8 800 príspevkom oslovila takmer milión ľudí. Na otváracom ceremoniáli, Európska komisárka pre zamestnanosť Marianne Thyssen, vyhlásila: „Európsky týždeň je ukážkou, že každý má možnosť múdreho výberu povolania, a otvára dvere rôznorodým a zaujímavým kariérnym príležitostiam.“

Značky: