Je tu už po druhýkrát v roku, keď kryptomenová burza prišla o peniaze. A to je len február.

Prvou bola tento rok burza Coincheck, ktorá prišla na kryptomenách o 400 ÷ 534 mil. USD v januári.

Zabezpečenie búrz s kryptomenami je jedným z ich hlavným problémom. Organizovaný zločin a špičkoví hackeri vidia totiž tieto peniazmi naliate burzy ako lákavý cieľ. Tento raz si posvietili na taliansku burzu BitGrail, ktorá prišla o Nano tokeny v hodnote 170 miliónov dolárov. Ide o digitálnu menu predtým nazývanú Raiblocks.

Spoločnosť BitGrail to oznámila na svojej stránke a takisto polícii. Pozastavila všetky vklady a výbery s cieľom vykonať ďalšie zistenia. Coincheck prisľúbil vrátenie všetkých peňazí poškodeným, no prípad talianskej burzy nebude až taký podobný.

Zakladateľ Francesco „The Bomber“ Firano hovoril na Twitteri, že neexistuje spôsob, ako vrátiť 100% toho, čo používatelia stratili.

Tím Nano tvrdí, že nemajú dôvod sa domnievať, že strata bola spôsobená problémom v protokole tejto digitálnej meny. Odkazujú na taliansku burzu a hovoria, že problémy budú pravdepodobne v softvéri BitGrail.

Problémy by čiastočne mohli vyriešiť opatrenia v podobe registrácie podľa platných dokladov. Tak, ako to vyžadujú kryptomenové burzy pri vkladoch z klasických bankových účtov. Faktom ale je, že toto nie je jediný spôsob, ako obchodovať na burze.

Pokojne môžete začať obchodovať cez Bitcoiny a na ich poslanie do vašej peňaženky na burze nepotrebujete verifikáciu podľa platného dokladu vašej domovskej krajiny.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Oplatí sa investovať do kryptomeny?

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.