Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vysoké Tatry zažijú v prvú augustovú sobotu návrat legendy. Kultové dielo „Kubo“, ktoré sa do povedomia niekoľkých generácií dostalo vďaka nezabudnuteľnému hercovi Jozefovi Kronerovi, prichádza v novom šate.

Priamo pod skokanskými mostíkmi na Štrbskom Plese si 4. augusta 2018 diváci budú môcť pozrieť muzikálovú verziu inscenácie s názvom „Kubo v Tatrách“. Projekt nadväzuje na úspešné minuloročné podujatie „Lúčnica v Tatrách“. Moderné a dynamické spracovanie, Peter Brajerčík v role Kuba, originálne piesne Simy Martausovej, hudba Petra Uličného, kostýmy Adrieny Adamíkovej a výborné herecké i tanečné výkony – to všetko pod režisérskou taktovkou Ivana Blahúta. Muzikál so začiatkom o 19:45 bude vyvrcholením programu, ktorý o 13:00 odštartujú vystúpenia folklórnych súborov v bloku „Spievanie okolo plesa“. Predstaví sa aj „Tanečná skupina muzikálu KUBO“.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) ako oficiálny partner podujatia vychádza v ústrety návštevníkom a po skončení programu pre nich posilní spoje na ozubnicovej železnici. Mimoriadna „zubačka“ odchádza zo Štrbského Plesa o 22:20 s príchodom do Štrby o 22:38 a platí v nej cestovné v zmysle Prepravného poriadku ZSSK. V prípade zvýšeného záujmu cestujúcich Železničná spoločnosť Slovensko operatívne zabezpečí ďalšie posilnenie. Viac informácií o možnostiach cestovania vlakom v Tatrách nájdete na webe ZSSK. O podujatí „Kubo v Tatrách“ sa dozviete aj na Facebooku.

Značky: