Produktové rady TCL EP64 a EP66 spájajú v atraktívnom dizajne prednosti rozlíšenia 4K HDR, Android 9.0 a Dolby Audio. Obe rady televízorov využívajú taktiež novú platformu umelej inteligencie TCL AI-IN, centrum pre spoluprácu pripojených inteligentných zariadení.

TCL, globálna značka televízorov číslo dva a jeden z popredných výrobcov spotrebnej elektroniky, dnes uviedla na slovenský trh dve nové produktové rady televízorov, ktoré ponúkajú vysokú kvalitu obrazu, pokročilé funkcie a elegantný dizajn. Súčasne bola predstavená aj nová platforma umelej inteligencie pre inteligentné riešenia TCL AI-IN.

Produktová rada televízorov TCL s označením EP66 kombinuje ultra tenký kovový dizajn s kvalitnou obrazu 4K HDR a celou radou funkcií, ktoré na platforme Smart TV ponúka operačný systém Android TV v spojení s integrovanou službou Google Assistant. Vďaka hladenej povrchovej úprave, ostro rezaným hranám a kovovému telu poskytujú televízory TCL rady EP66 kompletný priestor pre vysokú kvalitu obrazu a súčasne sa televízor stáva neoddeliteľnou a harmonickou súčasťou interiéru. Rozlíšenie Ultra HD (3840 × 2160) je štyrikrát väčšie než Full HD a poskytuje 8 miliónov pixelov perfektného a ostrého obrazu.

Funkcia SMART HDR dokáže upgradovať digitálny záznam SDR (Standard Dynamic Range) na HDR kvalitu a umožňuje používateľom vychutnať si digitálny obsah v najvyššej možnej kvalite zobrazenia. SMART HDR taktiež dynamicky vylepšuje natívny digitálny obsah v HDR a upravuje ho pre využitie maximálnych možností obrazovky. Vďaka AI-IN a identifikácii scén v HDR, SMART HDR vylepší zobrazenie tmavých aj jasných scén a výsledkom je bohatší obraz viac podobný realite.

Platforma Android TV umožňuje na televízore používateľom rýchlo zobrazovať fotografie, prehrávať video, hudobné súbory a ďalší digitálny obsah z ich obľúbených zariadení. Android TV spolupracuje s väčšinou produktov obľúbených značiek vrátane iPhone®, iPad®, smartfónov a tabletov s Androidom a notebooky Mac®, Windows®, alebo Chromebook.

Cena a dostupnosť

Produktová rada TCL EP66 je lokalizovaná pre slovenský trh. Na výber sú uhlopriečky 43″, 50″, 55″, 60″, 65″ a 75″. Televízory z rady TCL EP66 sú dostupné v sieti internetových predajní a vo väčšine kamenných predajní hlavných predajcov. Ceny začínajú na 389 EUR pre uhlopriečku 43″ (TCL 43EP660) a končia na 1 399 EUR pre uhlopriečku 75″ (TCL 75EP660).

Druhá z noviniek, produktová rada EP64, drží originálny štýl značky TCL, má štíhly a elegantný dizajn, rozlíšenie 4K HDR a používa systém Android TV s vstavanou službou Google Assistant .

EP64 ponúka kvalitu obrazu s 8 miliónmi pixelov, v rozlíšení 4K Ultra HD (3840 × 2160). Spoločne s funkciou SMART HDR potom dokáže posunúť kvalitu SDR (Standard Dynamic Range) na úroveň rozlíšenia HDR.  Systém Dolby Audio potom používateľom umocňuje zážitok pri sledovaní filmov, televíznych programov, online videa alebo záznamom koncertov. Vďaka dynamike zvuku v systéme Dolby Audio je prenášaný zvuk vysoko kvalitný a priestorový. Používateľ získa maximálny pôžitok pri prehrávaní a sledovaní svojich obľúbených digitálnych súborov a programov.

Cena a dostupnosť

Produktová rada TCL EP64 je lokalizovaná pre slovenský trh. Na výber sú dve farebné varianty (biela a čierna) a uhlopriečky 43″, 50″, 55″ a 65″. Televízory z rady TCL EP64 sú dostupné v sieti internetových predajní a vo väčšine kamenných predajní hlavných predajcov. Cenu neuvádza.

EP66 a EP64 využívajú Android 9.0

Platforma Android TV využíva integrované služby Google Home a Google Assistant. Používatelia tak majú prístup k informáciám o nových filmoch, môžu skontrolovať výsledky, či prispôsobiť podsvietenie. Všetko, bez toho aby museli prerušiť sledovanie televízora. Android TV umožňuje prenášať digitálny obsah UHD priamo na televízore a vychutnať si natívne aplikácie 4K HDR na veľkom monitore. Inovatívne funkcie, ako sú PIP (obraz v obraze), ľahké prepínanie medzi úlohami, účty pre viac používateľov a ďalšie nastavenia zabezpečia, že obľúbený digitálny obsah bude pre všetkých členov domácnosti vždy na prvom mieste. EP66 a EP 64 umožňujú spoluprácu so službou Alexa, a podporujú okrem iného Netflix a YouTube v rozlíšení 4K HDR.

TCL AI-IN

Nová platforma umelej inteligencie TCL AI-IN umožňuje vytvárať inteligentný ekosystém, ktorý používateľom zabezpečí jednoduchý a personalizovaný zážitok. Navyše aplikácia a zábava s televízorom TCL AI-IN umožnia ovládanie hlasom a vytvárajú centrum inteligentnej domácnosti. TCL AI-IN je kompatibilný so službami Google Assistant a Amazon Alexa.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.