V obchode NAY k nemu dostanete aj slúchadlá ako darček zadarmo.

TCL na veľtrhu IFA 2019 predstavilo svoj prvý smartfón pod značkou TCL. Táto spoločnosť má s výrobou telefónov bohaté skúsenosti, v jej továrniach vznikajú telefóny značiek Alcatel a BlackBerry.

TCL Plex je smartfón vyššej strednej triedy s cenovkou 319 eur. Novinka má vo výbave procesor Snapdragon 675, 6 GB RAM a 128 GB úložisko. Displej obsahuje dieru v ľavom hornom rohu a ponúka 6,53-palcovú uhlopriečku s rozlíšením Full HD+.

TCL do telefónu zakomponovalo technológiu NTXVISION na vylepšenie obrazu, ako je napríklad prevod SDR obrazu do HDR v reálnom čase – tento efekt prináša vyšší kontrast, výraznejšie farby a jasnejšiu bielu, resp. tmavšiu čiernu farbu. K dispozícii je aj režim čítania, ktorý tlmí modré svetlo a zároveň upravuje zafarbenie obrazovky, ktorá tak pripomína strany knihy.

TCL Plex, jeho špecifikácie a možnosti technológie NTXVISION

Tri zadné fotoaparáty, ktoré takmer nevytŕčajú

TCL Plex chce zaujať aj trojitým zadným fotoaparátom, ktorý kombinuje 48 Mpx hlavný senzor, 16 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát a 2 Mpx senzor – jeho cieľom je zlepšiť kvalitu fotiek v noci a v horších svetelných podmienkach. Telefón podporuje záznam videa v 4K pri 30 fps a podporuje aj nahrávanie superspomaleného videa pri 960 fps.

Plex dostal do výbavy 3820 mAh batériu a rýchle nabíjanie Quick Charge 3.0. Využíva operačný systém Android 9 s prísľubom aktualizácie na Android 10 v prvom kvartáli 2020. Nechýba ani 3,5 mm jack.

Novinka poteší svojim spracovaním a moderným dizajnom. Displej pokrýva 90% prednej strany, zadná strana je zo skla s miernym zaoblením bočných hrán. Na zadnej strane sa nachádza aj snímač odtlačkov prstov a niekoho môže potešiť fakt, že fotoaparáty z tela takmer nevytŕčajú.

TCL Plex má v ponuke napríklad obchod NAY. Pokiaľ si ho objednáte do 17. novembra 2019, získate Bluetooth slúchadlá od TCL ako darček zadarmo. Cena telefónu je 319 eur, v predaji bude v čiernej a bielej farbe.

Všimnite si trojitý zadný fotoaparát, snímač odtlačkov prstov a zaoblenie bočných hrán

Prečítajte si aj:

Smartfón TCL Plex: Špeciálny fotoaparát na nočné fotky a video

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit