Letné prázdniny sa pomaly, ale isto blížia ku koncu a čochvíla všetci študenti opäť raz zasadnú do školských lavíc.

Ktoré z technológií by sa im mohli počas štúdia zísť?

Smartfón ASUS ZenFone Laser nájde využitie vďaka širokej škále možností ako aj u dievčat, tak aj u chlapcov. Telo zariadenia je len 3,5 mm široké a príjemné na dotyk. Školákov poteší väčší 5-palcový HD displej, ktorý zaberá až 70 % celkovej čelnej plochy smartfónu. Vynikajúci výkon pre všetky multimediálne trávené prestávky, hry (vrátane honu na pokémonov), prípadne na posielanie poznámok, pripomienok, domácich úloh či nákupných zoznamov ocenia tiež pani učiteľky i rodičia, ktorí môžu mať svoju ratolesť pod GPS kontrolou.

Prednosťou smartfónu je nepochybne fotoaparát. Oba fotoaparáty – zadný 15 Mpx, ako aj predný „selfie“ 5 Mpx – sa vyznačujú svetelnosťou f/2,0 a rýchlym laserovým ostrením za 0,03 sekundy. Za tento okamih, ktorý je kratší ako mrknutie oka, ním vytvorí aj menej skúsený fotograf čisté, ostré a jasné snímky pri nízkom osvetlení či v protisvetle.

ZenFone 2 Laser_(ZE550KL)_web2016_3_nowat

Ďalšou užitočnou alternatívou je telefón ASUS ZenFone Max s výdržou až 38 dní. Je s ním možné telefonovať v kuse celých 37,6 hodín, a to na jedno nabitie 5 000 mAh. Smartfón vďaka tomu poslúži aj ako power banka na dobitie iných USB zariadení.

ZenFone_Max_ZC500KL_3_web2016_3_nowat

Čo sa týka notebooku, overeným tipom je ASUS ZenBook Flip s 360 stupňovým otočným displejom. Podľa potreby si z neho môže žiak urobiť behom chvíle poznámkový blok. Telo produktu má 13,9 mm a váži iba 1,3 kg, takže sa bez akýchkoľvek problémov zmestí do každej školskej tašky. Okrem QHD+ (3200 x 1800) displeja, ktorého výkon je stvorený na plnenie i viacerých úloh naraz či rýchleho SSD disku, ktorý je pripravený aj na 12 hodinové používanie, školáci ocenia najmä odolnosť zariadenia.  Aj keď ZenBook Flip na prvý pohľad vyzerá krehko, vydrží aj opakovanú, vysoko frekventovanú manipuláciu. Veď nie nadarmo prešiel zaťažkávacím testom až 20 000 opakovaní cyklov otvorenia a zatvorenia.

UX360CA_1A_Gold_web2016_3_nowat

Ak hľadáte ešte šikovnejšie a ľahšie zariadenie, dobrou voľbou je ASUS ZenBook UX305. Ten má 1,23 cm štíhle telo a jeho hmotnosť je len 1,2 kg. Výnimkou nie je ani QHD+ displej s rozlíšením 3200 x 1800 pixelov a 10-hodinová výdrž batérie. Vďaka výkonnému procesoru Intel Core a rýchlemu SSD disku poslúži na učenie i na zábavu.