Telefóny tejto značky patria medzi klasiku. Majú mechanické tlačidlá na ovládanie telefónu a svoj vlastný operačný systém, teda žiadny Android. Používatelia hľadajúci hlavne telefón, ktorý vydrží nejaký ten pád, majú možnosť využiť práve tento model. Je to Dual SIM telefón a má samostatný slot na microSD kartu. Tú budete potrebovať, pretože v telefóne je interná pamäť s kapacitou len 187 kB. Maximálna podporovaná kapacita pre microSD karty je 16 GB.

Vyzerá trochu inak ako bežné telefóny s číselnou klávesnicou. Je podstatne hrubší a výrazne odolnejší. Jeho konštrukcia ho predurčuje do náročných podmienok, na stavbu alebo turistiku je to ideálny telefón. Navyše tomu odpovedajú aj dve kľúčové funkcie. Teda nielen veľmi odolné telo, ale aj dlhá výdrž na batériu a LED svetlo.

Model MM899 slúži zároveň ako powerbanka. V spodnej časti má dva konektory. Jeden microUSB na nabíjanie 4000 mAh akumulátora a druhý USB-A na pripojenie iného zariadenia, ktoré potrebujete nabiť. Funkcia powerbanky sa zapína priamo v menu telefónu. Avšak nám telefón nabíjal iný telefón aj bez toho, aby sme túto funkciu museli aktivovať v telefóne. Dobrou správou je, že telefón vydrží v pohotovostnom režime 800 hodín, čo je viac ako 33 dní. Dĺžka hovoru na jedno nabitie je maximálne 24 hodín.

Zadná strana telefónu. Kryt je pripevnený 4 skrutkami. Skrutkovač je v balení

Telefón má 2,4″ displej s rozlíšením 176 x 220 px a VGA fotoaparát s rozlíšením 0,3 Mpx. Vďaka veľkým tlačidlám sa bude dať ovládať aj v rukaviciach. Tlačidlá sú plastové, nie gumené, a preto sa dobre stláčajú. Detail, ale chválime aj pekné biele podsvietenie tlačidiel. Na prednej hrane nie je audiokonektor ako býva zvykom, ale LED svetlo s priemerom 15 mm. Zapína sa prepínačom na boku telefónu. Naozaj praktické, žiadne dlhé držanie klávesu ani potreba aktivovať funkciu softvérovo. Ozajstnú baterku, keď si potrebujete zasvietiť v tme, máte naozaj po ruke.

Bočná strana, vidieť na nej žltý prepínač LED svetla

Po softvérovej stránke má telefón všetko podstatné. Dokonca až viac, ako by sme čakali. Povedzme, že fotoaparát je núdzová záležitosť a fotiť budete tak maximálne nejaký oznam, alebo dostatočne veľkým písmom napísané telefónne číslo. Umožňuje aj nakrúcanie videa, no potrebujete mať v telefóne microSD kartu. Telefón má kalendár, ale udalosti sa do neho pridávať nedajú. Nechýbajú budíky, správca súborov, audio a video prehrávač, diktafón, FM rádio alebo prehliadač obrázkov. Do telefónu sa zmestí 100 SMS správ a 250 kontaktov. Dátová technológia je GPRS, teda rýdze 2G. V telefóne je možnosť nastavenia bodu APN, avšak iba na MMS správy. Internetový prehliadač tu nie je.

 

Hodnotenie
+ 4000 mAh batéria, funguje ako powerbanka, odolnosť, rýchly telefón
– fotoaparát naozaj len do počtu funkcií, pridanie pamäťovej karty nutnosť

Cena: 49,99 EUR
Zapožičal: Maxcomm

Verdikt

Maxcom Travel MM899 je odolný telefón voči vode, prachu aj pádom. Má špeciálnu zosilnenú konštrukciu a obrovskú kapacitu batérie. Je rýchly a poskytuje nadštandardné funkcie v tejto triede. Škoda chýbajúceho audiokonektora, no je tu Bluetooth, a tak si môžete pripojiť bezdrôtové slúchadlá na počúvanie audia a FM rádia.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.