Xiaomi predstavuje svoju novinku s označením Mi Max.

Telefón prichádza s displejom s uhlopriečkou 6,44 palca, kapacitou batérie až 4850 mAh, čo sú sami o sebe úchvatné čísla. Procesorom je prekvapivo Qualcomm Snapdragon 650 alebo 652, vo výbave je 4 GB alebo 3 GB RAM a 32 GB alebo až 128 GB internej pamäti. Je to zaujímavá voľba, lebo napr. vlajkové lode ako je napr. Galaxy S7 používajú na čínskom alebo americkom trhu procesor Snapdragon 820. Procesor Snapdragon 652 sa používa skôr v strednej triede telefónov ako je napr. LG G5 SE.

Z hľadiska dizajnu ide o elegantný kúsok s kovovým telom s dvoma zabudovanými anténami na protiľahlých stranách telefónu. Na zadnej strane je vygravírované logo Mi. K dispozícii bude v striebornej, zlatej alebo tmavo šedej farbe. Sú to štandardné farby, nevyhnutnosť pre úspech na čínskom trhu.

Mi+Max_01_nowat

Nový telefón prichádza s používateľským rozhraním MIUI 8, teda najnovšou nadstavbou nad operačným systémom Android. Výhodou je, že je to „štíhla“ nadstavba, hýri farbami a prináša len niekoľko softvérových rozšírení ako je prepracovaná galéria alebo kalkulačka. MIUI 8 navyše prináša možnosť prihlásiť sa pod dvoma odlišnými kontami do telefónu a to s vlastnou domácou stránkou a nainštalovanými aplikáciami. Aj aplikácie sa dajú spúšťať pod odlišnými kontami.

Mi+Max_05_nowat

Súčasťou telefónu Xiaomi Mi Max je aj snímač odtlačku prsta s rýchlym rozpoznaním. Na zadnej strane sa nachádza 16 MPix kamera, rozlíšenie prednej kamery je 5 Mpix. Predná kamera je vybavená širokouhlým objektívom.

Podstatná je však cena – 1499 RMB, čo je v prepočte 202 Eur. To je cena nižšej strednej triedy a potom aj procesor Snapdragon 650 má svoje opodstatnenie. Za túto cenu dostanete 3 GB  RAM a 32 GB pamäti. Výborný pomer výkon/cena.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.