Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločná iniciatíva pre akceleráciu cloudových riešení v strednej a východnej Európe.

  • Cloudové služby pre malé, stredné a veľké podniky
  • Ďalší krok v strategickej spolupráci s Microsoftom

Deutsche Telekom rozširuje svoje cloudové služby pre strednú a východnú Európu naprieč deviatimi krajinami, od Poľska až po Grécko. Spolu s Microsoftom bude poskytovať vysoko štandardizované služby akcelerácie cloudových služieb pre verejnú cloud platformu Microsoft Azure, ako aj služby Dynamics 365 a Office 365. Je to ďalší krok v strategickom partnerstve, ktoré Microsoft a Deutsche Telekom spoločne oznámili počas minulého roka.

Cieľom Telekomu je poskytovať cloudové služby pre podporu a zrýchlenie digitálnej transformácie v regióne. Automatizované služby umožnia nasadenie cloudu v priebehu niekoľkých minút, vďaka čomu zákazníkom ušetria 30-50 percent nákladov na prevádzku IT, v porovnaní s lokálnymi on-premise riešeniami.

„Ponuka cloudových služieb spoločnosti Microsoft pomáha firmám k efektívnejšiemu fungovaniu a rozvoju ich podnikania. V spojení s našimi novými štandardizovanými službami umožníme zákazníkom využívať tento potenciál jednoduchšie a rýchlejšie,“ vysvetlil Peter Škodný, riaditeľ CX a transformácie T-Mobile a Slovak Telekom.

Experti na cloud budú preto ponúkať vysoko štandardizované služby postavené na balíku Office 365, Microsoft Azure a Dynamics 365 s podporou spoločnosti Microsoft. Súčasťou toho je aj vyhodnotenie súčasného stavu IT, migrácia do cloudu a spravovanie služieb. Deutsche Telekom dopĺňa produkty spoločnosti Microsoft s vlastnými bezpečnostnými balíkmi.

„V dnešnej dynamickej dobe hrajú moderné technológie a inovácie zásadný význam prakticky vo všetkých oblastiach biznisu. Firmy, ktoré včas vystihnú správny moment, získajú konkurenčnú výhodu. Aj preto vítame rozhodnutie Deutsche Telekom investovať do progresívnych cloudových technológií a strategického partnerstva s Microsoftom. Tento krok môže výrazne pomôcť zvýšit konkurencieschopnosť zákazníkov na českom a slovenskom trhu,“ doplnil Rudolf Urbánek, generálny riaditeľ Microsoft Česká republika a Slovensko.

Ponuka cloudu bude dostupná v Poľsku, Českej republike, Slovensku, Chorvátsku, Maďarsku, Rumunsku, Severnom Macedónsku, Čiernej Hore a v Grécku. Telekom zdroje sprístupní podľa potreby, v kombinácii s on a off-site riešeniami.

Cloudové riešenia prispôsobené pre klientov v regióne strednej Európy

Deutsche Telekom v súčasnosti disponuje stovkami Microsoftom certifikovaných špecialistov na transformáciu cloudu. Súčasná báza špecialistov sa bude rozširovať o stovky ďalších expertov v deviatich krajinách. Na základe svojich rozsiahlych skúseností z prevádzky viac ako 60 000 cloudových systémov pre firemných zákazníkov na celom svete, teraz Deutsche Telekom prispôsobí cloudové riešenia spoločnosti Microsoft podľa konkrétnych požiadaviek klientov v regióne strednej a východnej Európy. S využitím služieb, na ktorých je postavené podnikanie skupiny Deutsche Telekom, môžu teraz firmy získať popredné cloudové služby v kombinácii s telekomunikačnými službami.