doplnené: Orange pridal aj bezplatné dáta, článok sme doplnili o vyjadrenie O2

Bezplatne volať môžete v sieti operátorov Telekom a Orange.

Na dnešné bombové útoky zareagovali mobilní operátori. Slovak Telekom nebude účtovať roamingové volania a SMS správy medzi Slovenskom a Belgickom. Platí to pre všetky volania a SMS z Belgicka na Slovensko, zo Slovenska do Belgicka a takisto na volania a SMS v rámci Belgicka. Táto zmena platí od 22. marca až do 4. apríla pre všetkých zákazníkov Telekomu bez ohľadu na to, či využívajú paušál alebo predplatenú kartu. Zákazníkom sa služby prestanú účtovať automaticky. V prípade, ak by bol zákazníkom s predplatenou kartou strhnutý kredit, bude mu spätne vrátený.

Orange nebude účtovať hovory z a do Belgicka od dnešného dňa 22. 3. 2016 do štvrtku 24. 3. 2016. Orange pridal aj možnosť bezplatného využívania dátových služieb v Belgicku. Zákazníci ich, rovnako ako hovory,  môžu bezplatne využívať do polnoci 24.3. 2016.

O2 bezplatné volania neplánuje. Tento krok v pláne nemáme. Netreba zabudnúť, že SMS máme dlhodobo v rámci O2 Paušál bezplatne a volania sú za slovenské ceny do všetkých sietí na Slovensku a do celej EÚ, taktiež s O2 Fér sú volania a SMS do všetkých sietí na Slovensku a do celej EÚ za slovenské ceny,“ hovorí Martina Jamrichová, hovorkyňa O2.

Za jednotnú cenu (4 centy za minútu / SMS) umožňuje komunikáciu v rámci EÚ aj operátor 4ka.

Pokiaľ máte v Belgicku svojich blízkych a používajú Facebook, môžete ich skontrolovať aj pomocou známeho nástroja Facebook Kontrola bezpečia.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit