Operátor pomáha aj nepočujúcim.

Slovak Telekom sa od roku 2002 venuje komunite nepočujúcich a teraz rozširuje podporu nevidiacim. Na Slovensku je v Únii nevidiacich a slabozrakých registrovaných vyše 4-tisíc ľudí, ktorí denne zápasia s búraním bariér. S neustálym vývojom nových technológií sa im okolitý svet na jednej strane akoby vzďaľuje, na strane druhej však práve evolúcia v digitálnom svete ponúka priestor pre ich lepšie začlenenie do spoločnosti.

Telekom sa rozhodol, že podporí aktivity komunity a navyše pomôže aj technologicky. Pripravil preto špeciálnu ponuku pre nevidiacich, ktorá zahŕňa:

  • aplikáciu COrvus pre nevidiacich inštalovanú priamo do telefónu
  • výhodnejšiu cenu telefónu SAMSUNG GALAXY J5 2017 pre túto skupinu zákazníkov za 1 eur mesačne (+ 1 eur prvotný poplatok)
  • zvýhodnený paušál pre nevidiacich: ÁNO L za 12 € mesačne

Aplikácia COrvus, ktorú vyvinuli nevidiaci pre nevidiacich v neziskovej organizácii Stopka, vznikla s podporou Nadačného fondu Telekom pri Nadácii Pontis. COrvus sa od ostatných aplikácií pre nevidiacich odlišuje tým, že ako jeden z mála v sebe spája viaceré funkcie telefónu a je jedinečný vďaka svojej jednoduchosti.

Nevidiaci môžu vďaka tejto aplikácii naplno telefonovať, SMS-kovať zo smartfónu a tiež im zjednodušuje sebaobsluhu, priestorovú orientáciu a zvyšuje dokonca ich bezpečnosť. Vďaka novým funkcionalitám majú prístup aj do digitálnych knižníc či k podcastom, jednoduchšie si nájdu stratené kľúče a podobne.

Zdroj: Telekom

Prečítajte si aj:

Telekom: Online tlmočník a 15 GB dát za 0,99 eur pre nepočujúcich

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit