Televízor Samsung QE50LE03T je typu The Frame s 50 palcovou obrazovkou, na výber je aj uhlopriečka od 32 po 75 palcov.

Tento televízor budete môcť používať okrem bežného sledovania televízneho vysielania aj ako nástroj na reprezentáciu umeleckých diel. Používa pritom technológiu QLED so 100 % objemom farieb. Výrobca pritom uzavrel dohodu o zaradení ďalších 38 umeleckých diel do katalógu Art Store. Celkovo je tak možné na televízoroch The Frame zobraziť už vyše 1200 obrazov. Novinkou sú umelecké diela zo zbierky španielskeho národného Múzea Thyssen-Bornemisza v Madride. Obrazy na sledovanie na tomto televízore je možné zakúpiť alebo prenajať za mesačný paušál (4,50 €). Kvalita zobrazenia obrazu zodpovedá reálnemu obrazu. Medzi najvzácnejšie časti novej zbierky patria diela od Vincenta van Gogha alebo Paula Cézanna.

Testovaný televízor ladí s modernou domácnosťou, súčasťou dodávky je aj nadstavec na bezmedzerové umiestnenie na stenu. Používa takmer neviditeľný kábel na spojenie s One Connect Boxom, čo umožňuje dobre imitovať skutočný obraz. K týmto televízorom sa dodávajú aj vymeniteľné rámčeky v štyroch farbách (79 eur za rám). Tie sa dajú jednoducho nasadiť na rám pomocou magnetu. Televízor sa dá postaviť na nožičky alebo umelecký stojan.

Cena: 1399 €
Zapožičal: Samsung

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.