Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Samsung Electronics informovala o nadviazaní partnerstva so štátnym múzeom Ermitáž v Petrohrade, ktoré na lifestylových televízoroch The Frame sprístupní prostredníctvom virtuálneho obchodu Samsung Obchod s umením (Art Store) digitálne verzie umeleckých diel zo svojich zbierok. Štátne múzeum Ermitáž sa tak stane prvým ruským múzeom, ktoré prispeje svojimi exponátmi do zbierky umeleckých diel dostupných prostredníctvom Obchodu s umením vlastníkom televízorov The Frame po celom svete.

Do mája 2020 predstaví Obchod s umením 52 nových umeleckých diel od svetoznámych ruských a európskych maliarov. Medzi umelecké diela, ktoré budú prostredníctvom novo nadviazaného partnerstva sprístupnené, patria okrem iných: „Cirkevná prehliadka stráží života fínskeho regimentu“ od Borisa Kustodjeva, „Makové pole“ od Claude Moneta, „Rave te hiti aamu“ od Paula Gauguina, „Domy pozdĺž cesty“ od Paula Cézanna, „Boulevard Montmartre v Paríži“ od Camille Pissarra, „Lov levov v Maroku“ od Eugene Delacroix a „Stretnutie Abrahama a Melchizedeka“ od Petera Paula Rubensa.

„Sme nadšení, že môžeme v Obchode s umením ponúknuť ešte viac svetovo preslávených  umeleckých diel,“ uviedol Jongsuk Choo, výkonný viceprezident divízie Visual Display spoločnosti Samsung Electronics. „Štátne múzeum Ermitáž je domovom niektorých z najznámejších ruských obrazov na svete a toto partnerstvo je ďalším dôležitým krokom vpred, vďaka nemu sa technológie môžu stať ešte prirodzenejšou súčasťou života spotrebiteľov.“

K dnešnému dňu ponúka Samsung Obchod s umením, čo je služba, ktorá je k dispozícii za mesačné predplatné 5,99 Eur, viac než 1 200 diel známych maliarov a fotografov. Patria k nim napríklad Cézanne, Rubens, Monet, Bosch, Klimt, Van Gogh, Alex Webb, David Alan Harvey a mnoho ďalších. V obchode Art Store v televízoroch The Frame diváci nájdu aj diela z popredných svetových múzeí a galérií, ako je Prado, Albertina, Tate, Uffizi, Louvre, Victoria and Albert Museum, Magnum Photos či LUMAS.

Pre ešte väčší pôžitok zo zobrazených umeleckých diel je možné televízor The Frame inštalovať rôznymi spôsobmi, napr. do držiaku v štýle maliarskeho stojana, alebo je možné ho pripevniť tak, aby priliehal priamo na stenu, a vďaka jedinému „neviditeľnému“ pripojeniu sa zbaviť rušivej spleti káblov. Modely televízorov The Frame a The Serif pre rok 2019 ponúkajú kvalitu obrazu QLED, vďaka ktorej budú lifestylové televízory pôsobiť nielen esteticky, ale rovnako zabezpečia neprekonateľnú kvalitu obrazu s rozlíšením 4K, 100% pokrytie farebného priestoru a vysokú úroveň kontrastu.

Okrem partnerstva so štátnym múzeom Ermitáž a zabezpečením exkluzívnych umeleckých diel pre Obchod s umením sa spoločnosť Samsung zúčastnila prehliadky Cosmoscow 2019, ktorá prebehla od 5. do 8. septembra v Moskve, a na ktorej bolo vystavených viac než 29 modelov televízorov Samsung. Veľtrh s umením, ktorý je jednou z najvyhľadávanejších udalostí pre zberateľov umenia, dizajnérov a architektov v Moskve, prilákal viac než 3 000 VIP hostí a celovo na neho zavítalo vyše 30 000 návštevníkov.

Súčasťou prehliadky boli v najrôznejších konfiguráciách aj televízory Samsung vrátane lifestylových zariadení The Frame a The Serif a prémiových modelov QLED 8K. Tieto televízory boli vystavené vo VIP salóniku a salóniku pre zástupcov médií a niekoľkých galériách vrátane ARTIS Gallery, Artwin Gallery, Anna Nova Gallery, Triangle Gallery, MIRRA Gallery a ďalších.

The Frame už aj na Slovensku

Televízor Samsung The Frame je k dispozícii už aj na slovenskom trhu za odporúčané ceny 999 Eur (43‘‘ uhlopriečka), 1 199 Eur (49‘‘ uhlopriečka), 1 399 Eur (55‘‘ uhlopriečka) a 1 799 Eur (65‘‘ uhlopriečka). V prípade zakúpenia The Frame do 31. 12. 2019 navyše zdarma získate vymeniteľný rám v hodnote až 129 Eur a štvormesačné predplatné v aplikácii Obchod s umením.

Viac informácií o televízoroch Samsung QLED 8K, The Frame a The Serif nájdete na www.samsung.com/tvs.