Počas Olympijských hier v Riu sme testovali 4K televízor LG 65UH8507. Ten má uhlopriečku až 164 cm, typ plochého displeja je IPS Quantum a podporuje H.265/HEVC kodek. Rovnako si na ňom dobre vychutnáte prehrávanie HDR filmov. V dodávke je tuner DVB-T2/S2/C, operačným systémom je WebOS 3.0. Vzadu nájdete pripojenia 3x HDMI, 2x USB, CI slot pre kódovaciu satelitnú kartu a pripojenie LAN.

Z bezdrôtových technológií sme vyskúšali Wi-Fi, Bluetooth a Miracast. Výborné je, že diaľkový ovládač funguje aj ako myš a veľmi dobre sa s ním naviguje napr. na webových stránkach. LG ešte pridáva k svojim televízorom 3D okuliare (dva kusy, pasívne).

Na tomto televízore sme sledovali aj Olympijské hry. V tomto prípade v HD rozlíšení

Na tomto televízore sme sledovali aj Olympijské hry. V tomto prípade v HD rozlíšení. Výhodné je aj zobrazenie webových stránok.

 

Obraz na tomto televízore je veľmi dobrý. Olympijské hry vysielala RTVS aj v 4K rozlíšení a cez satelit sa v Bratislave to bolo možné sledovať aj na tomto TV. Je to jednoznačne televízor pre 4K, tu vyniknú detaily aj sýte farby obrazu. Páčila sa nám aj reprodukcia zvuku, boli tu naozaj silné basy, technológia Harman Kardon sa nezaprie. A nastavenie tohto televízora s novým operačným systémom je ako rozprávka s dobromyseľným krtkom. Televízor sa predáva tiež v uhlopriečkach 49, 55 a 60 palcov.

Cena: 2899 eur
Zapožičal: LG Slovensko

Tento článok vyšiel aj v tlačenom septembrovom vydaní TOUCHIT č. 7/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvednené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.