Je fascinujúce, aké všetky dodatočné funkcie môžu ponúknuť dnešné mobilné zariadenia vďaka šikovnému príslušenstvu.

V redakcii sme testovali termálnu kameru FLIR ONE vo verzii pre iOS. Funguje na iPhonoch a iPadoch, k dispozícii je aj model pre Android.

Príslušenstvo vyžaduje k správnemu fungovaniu samostatnú mobilnú aplikáciu. Kameru, ktorú vďaka jej rozmerom bez problémov skryjete zovretím dlane, pripojíte k iOS zariadeniu pomocou Lightning konektora a je potrebné ju manuálne zapnúť. Následne by sa malo na displeji iPhonu alebo iPadu zobraziť snímané okolie v termovízii. K dispozícii je funkcia, ktorá informuje o aktuálnej teplote „stredového bodu“ obrazu. Pomocou termovízie môžete fotiť, zaznamenávať videá alebo robiť časozberné klipy. Nechýba ani funkcia panorámy a 9 filtrov, ktoré prispôsobujú farebné zobrazenie termovízie.

termalna_kamera_2_vyd2016_2_nowat

FLIR ONE obsahuje dve kamery. Kombinuje štandardnú kameru s termovíziou, vďaka čomu je obraz ostrejší. Rozlíšenie fotiek a videa je 640 × 480, presnosť merania teploty je veľmi dobrá. Termovízia ponúka špecifické využitie, my sme počas testovania pomocou kamery kontrolovali teplotu notebookov v záťaži. Pekne bolo vidieť, ako je notebook chladený a kde je najteplejší. FLIR ONE nie je lacné zariadenie, stojí cca 250 EUR, takže pokiaľ nemáte pre termovíziu pravidelné, resp. nevyhnutné využitie, ide o drahý špás.

Cena: 249 EUR
Zapožičal: iStores

Tento článok vyšiel aj v tlačenom marcovom vydaní TOUCHIT č. 2/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvednené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit