Test slúchadiel trochu inak, od používateľa so zrakovým postihnutím.

Nechali sme vyskúšať slúchadlá niekým, kto síce nevidí, no na revanš má veľmi dobrý sluch. Na našom webe teda prinášame trochu iný pohľad na slúchadlá, ktoré si ostatní na nich až tak neuvedomujú a nevšímajú.

jblE50bt3_nowat

Dostali sa mi do rúk tieto slúchadlá, značky JBL Synchros E50bt. Začal by som konštrukciou a vzhľadom. Konštrukcia týchto slúchadiel je vcelku podarená, na hlave som ich mal cca 7 hodín nepretržite, nič netlačilo, uši sa potili primerane, ako u 99% slúchadiel. Jedinú poznámku ku konštrukcii mám, že pri manipulácii trochu vŕzgali, ale po nasadení na hlavu sa tento maličký problém stratil a nič už nebránilo vychutnať si hudbu naplno. Čo sa týka odhlučnenia, nebol vôbec žiadny problém, pri počúvaní hudby ma absolútne nič nerušilo. Meniče s priemerom 50mm mi vyhovujú, rád vyhľadávam takúto veľkosť. Na test som mal červeno-čierne farebné vyhotovenie, ktoré si nedovolím kritizovať, podľa ľudí z môjho okolia sú moderné a štýlové.

Slúchadlá podporujú handsfree, avšak keď som ich skúšal, druhá strana sa sťažovala, že ma je slabo počuť. Osobne mi to nevadí, nerád telefonujem cez slúchadlá, nakoľko sa nepočujem pri rozhovore. Tieto slúchadlá podporujú technológiu ShareMe, ktorá dovoľuje zdieľať obsah medzi viacerými slúchadlami. Využiť sa to dá napríklad pri pozeraní filmu. Funguje bez problémov.

jbl_E50bt_nowat

Pri počúvaní cez Bluetooth bol zvuk kvalitný, môžem dokonca povedať, že sa mi zdal kvalitnejší ako pri počúvaní cez kábel. Spárovanie so zariadením je rýchle a zaberie iba pár sekúnd. Na voľnom priestranstve bol signál veľmi kvalitný, cez steny v dome začal vypadávať. Pri bezdrôtovom počúvaní, vydržala batéria takmer 19 hodín. Tá sa nabíja cez priložený kábel s jackom. To sa mi zdá ako nepraktické, mohlo to byť cez klasický microUSB konektor. Manipulácia so slúchadlami je jednoduchá, aj pre menej technicky zdatného užívateľa.

Zvuk pri týchto slúchadlách môžem s čistým svedomím ohodnotiť na výbornú. Majú mohutné basy, čisté stredy, ostré výšky. Priaznivci hip-hopu, dub stepu, popu, ale aj housu, či techna si prídu na svoje. Vyznávači klasickejšej hudby či jazzu sa pohrajú s ekvalizérom a budú aj oni spokojní. Hlasitosť na maximálnej úrovni je úplne dostačujúca a nedochádza k žiadnemu skresleniu zvuku.

Slúchadlá som hodnotil v dobe, keď ich cena bola cca 130 EUR. Myslím, že za túto cenu ponúknu naozaj vynikajúci zvuk  a potešenie z počúvania. Malé nedostatky im môžeme prepáčiť, nakoľko nič nie je dokonalé.

Filip Szalay

Značky: