Filip, ktorý patrí medzi nevidiacich, sa rozhodol vyskúšať ďalšie slúchadlá. Tento raz model určený pre šport a pohyb.

jbl_everest5_nowat

Tieto slúchadlá sú bezdrôtové a v balení sú priložené tri veľkosti mäkkých výmenných koncoviek do uší vrátane troch návlekov na lepšiu izoláciu od okolitých zvukov.

Mne osobne však ani jedny tieto koncovky príliš nesedeli. Horšie to bolo aj s izoláciou zvuku. Počul som všetko okolo, nakoniec som použil vlastné návleky. Až potom som mohol počúvať a všetko bolo v poriadku. Následne som slúchadlá ani nevnímal. Čo sa týka ovládania, tak to nebolo vôbec ľahké. Stlačiť tlačidlo bez použitia väčšej sily, nebolo možné a išlo to veľmi ťažko.

jbl_everest7_nowat

Bluetooth by som hodnotil ako priemerný. Pri nosení mobilu v puzdre vo vrecku sa mi stalo, že sa signál stratil, prípadne bol prenos trhaný. Prepojenie s mobilom alebo prehrávačom je rýchle. Batéria mi pri plnom nabití vydržala takmer sedem hodín nepretržitého počúvania. Nabíja sa cez microUSB. Telefonovanie cez slúchadlá je možné, vďaka integrovanému mikrofónu.

Kvalita hovoru je na slušnej úrovni, nikto sa nesťažoval, že by ma nebolo počuť. Funkcia ShareMe taktiež funguje bez problémov.

Po zvukovej stránke by som hodnotil slúchadlá nasledovne. Basy sú slabšie, nevýrazné, no stredy a výšky sú čisté a jasné. Pri hlasitosti do 70% hrajú slúchadla dobre, ale po prekročení tejto hranice začne byť zvuk skreslený. Basy sa strácajú, stredy ostávajú a pri výškach som počul v niektorých skladbách akoby chrapot. Maximálna hlasitosť je u týchto slúchadiel slabšia ako pri iných slúchadlách, ktoré som mal možnosť počúvať.

jbl_everest10_nowat

Verdikt

Človek si tieto slúchadlá asi nekúpi na nejaké kvalitné domáce počúvanie. Ich využitie vidím skôr pri športe. Viem si predstaviť mať ich pri behu, na bicykli, alebo korčuliach. Keďže sú bezdrôtové, nebude vás obmedzovať žiadny kábel a môžete veselo športovať.

Autor: Filip Szalay

Značky: