4. Fotografický výstup

Pri testoch fotografií sme vždy používali fotenie do RAW a vyvolávali sme v Adobe Lightroom. Ako objektív je vždy použitý dodaný objektív Leica DG Vario-Elmarit 12-60.

a. Portréty

Tu sme fotili pri umelom osvetlení za nízkeho svetla na predstavení telefónu Lenovo G5 v bratislavskej Umelke. Napriek tomu sú fotografie (po spracovaní) veľmi dobré.

b. Nočný Londýn

V Londýne sme sa prechádzali s GH5 hlboko do noci, aby sme zachytili atmosféru tohto mesta

c. 6K fotografie

Áno, realizovali sme aj výber z natočného filmu v MP4, čo sa však dá len vo fotoaparáte. Možno lepšie by si tak bolo lepšie pozrieť výstup na veľkom monitore pred tým, ako niečo vyberiete.

d. Fotky jedla

Tu sa prejaví zachytenie farieb asi najlepšie a treba povedať, že Panasonic LUMIX GH5 tu jasne exceluje.

Aby sme ukázali, ako dôležité je výsledné spracovanie obrazu v programe ako je Adobe Lightroom. Pri náročnejších scénach vám toto spracovanie odstráni šum a urobí fotku evidentne lepšiu. My sme v tomto prípade fotili s IOS 3200, čo je asi hraničná hodnota, s ktorou si Lightroom dobre poradil. V prípade pôvodnej fotografie vidíte fotku v JPG, ktorá obsahuje veľmi veľa šumu. V Lightroome sme upravovali jej RAW podobu.

1. strana: Výbava a technické špecifikácie
2. strana: Prepojenie s mobilnou aplikáciou
3. strana: Funkcie pre video
4. strana: Fotografický výstup
5. strana: Hodnotenie

Značky:
1 2 3 4 5

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.