Vo väčšine prípadov vyžaduje multifunkčné zariadenie veľa priestoru.

Toto zariadenie je tak kompaktné, že zaberá menej miesta ako väčšina tlačiarní. Teda zariadení bez možnosti kopírovania a skenovania. Výrobca sa pohral s dizajnom a zároveň prináša svieži vietor do stojatých vôd sivých škatúľ tlačových zariadení.

Nová myšlienka

Multifunkcia tohto typu je určená prakticky na každý pracovný stôl, najmä ten preplnený. Vytlačíte na nej, čo potrebujete a zároveň poslúži ako kopírka alebo skener. Maximálne zaťaženie na mesiac je 1000 vytlačených strán, odporúčaný počet je 50 až 200 strán. Je teda jasné, že toto je zariadenie pre jednotlivca alebo malý počet ľudí, ktorí chcú mať univerzálne zariadenie. Môžete sa k nej pripojiť aj cez Wi-Fi a to priamo z počítača, mobilného telefónu alebo ju prihlásiť k vašej Wi-Fi sieti a mať ju dostupnú cez internet pomocou služby HP ePrint.

Zariadenie má vstupný zásobník na 60 listov a výstupný na 25 listov. Výhoda je práve na výstupe. Väčšina tlačiarní nebude tlačiť, keď neotvoríte predný zásobník. Tu to robiť nemusíte. Pri väčšom počte strán riskujete, že sa vám budú váľať po stole, no v prípade niekoľkých strán je to vhodné riešenie. Reálne teda nepotrebujete udržiavať čistú plochu pred zariadením. Skener funguje tak, že priložíte papier a mechanizmus si ho na malom kúsku vtiahne do podávača a uchytí. Potom stačí tlačidlami spustiť kopírovanie v ČB alebo farebnom režime. Na ovládací panel sa zmestil aj displej, ktorý signalizuje stav úloh a náplní. V tomto prípade sú použité dve náplne. Jedna s čiernym atramentom, druhá TriColor. Kupovať môžete bežné náplne na 120 strán pre každú náplň alebo tzv. XL na veľkokapacitnú tlač s výťažnosťou do 300 strán. Na zariadení sa dajú tlačiť aj fotografie. Aj s TriColor atramentami vyzerajú veľmi dobre.

deskjet_3700_ui_web2016_8_nowat

Social Media Snapshots

K multifunkcii si môžete kúpiť aj špeciálne papiere, ktoré sú určené na tlač fotografií zo sociálnych služieb ako Instagram, Facebook, Flick alebo Google Fotky. Aplikáciu v smartfóne prepojíte s vašimi účtami a môžete pohodlne tlačiť fotky cez funkciu Direct Wi-Fi. Je to pekná vec vhodná napríklad pre pamiatkové predmety. Okrem fotky vytlačíte aj hashtagy a popisy, a to všetko v efektom orámovaní s ozdobnou grafikou pre profi využitie, prípadne s detskými motívmi.

Zapožičal: HP Inc.
Cena: 89 EUR

Tento článok vyšiel aj v tlačenom októbrovom vydaní TOUCHIT č. 8/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

7.5 Najmenšia multifunkcia na svete

Multifunkcia sa nám páčila rozmermi a celkovou užitočnosťou. Bezdrôtové pripojenie a možnosť tlačiť nielen dokumenty, ale aj fotografie, nájde využitie najmä v domácnostiach. Nie je najrýchlejšia a treba počítať zhruba s 15 sekundami na jednu stranu formátu A4. Dĺžka tlače závisí od kvality a predlohy, rovnaké časy sú aj pri kopírovaní predlôh. Poznáte, že ide o kópiu, najmä pri farebnom podaní. To ale na prínose a kvalite zariadenia nič neuberá. Tu sme ocenili najmä kvalitu tlače, veľmi tichý chod a tlač dokumentov a fotiek priamo zo smartfónu.

  • Rýchlosť tlače 6
  • Kvalita tlače 8
  • Celkové možnosti 7
  • Pridaná hodnota 9

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.