Takto malé slúchadlá sme ešte nevideli a nepočuli.

unikát vo svojej triede a rozhodne je to zaujímavý počin výrobcu. Majú totiž inú konštrukciu, ako bežné štupľové slúchadlá. Celé sú zo silikónu.

Vlastne sme mali problém ich do ucha napchať. Sú tak malé, že sa celé skryjú uchu. Aj preto sú toto zatiaľ za niekoľko rokov jediné slúchadlá, ktoré pri ležaní na uchu vôbec nepocítite.

Výrobca vyvážil ich hmotnosť umiestnením dvoch prvkov na kábel. Batériu dal samostatne, ako to občas pri tomto type slúchadiel vidíme. V časti bližšie k pravému slúchadlu je umiestený ovládač s tromi tlačidlami a mikrofónom.

Na boku je nabíjanie cez microUSB konektor. Výdrž na jedno nabitie je šesť hodín. Tu by sme očakávali aj dlhšiu výdrž, keďže batéria je umiestnená oddelene.

Aj cez svoje malé rozmery a trochu inú konštrukciu hrajú dobre a zvukovo majú detailný prednes. Nemáme k nimi výraznejšiu výhradu. Pri pozornom počúvaní je tu mierne menej basov, to sme ale doladili ekvalizérom. Tým, že sú takto skonštruované, stačí malá zmena a na zvuku to budete cítiť výraznejšie.

Technické parametre

Názov modelu / Technické parametreThomson WEAR7009 Piccolino
TypBluetooth 5.0
Veľkosť meniča [mm]N/A
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoranemá
NFCnemá
Nabíjací konektormicroUSB
Výdrž batérie [hod.]6
thumbs-up-icon

Výhody

  • Absolútne kompaktné
  • Vhodné na spanie na boku

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Priali by sme dlhšiu výdrž na batériu

Verdikt

Thomson WEAR7009 Piccolino si obľúbia tí, čo chcú slúchadlá aj na spanie. Menšie zatiaľ na trhu nenájdete a tieto majú skutočne mini rozmery. Z ucha vám vypadnú samé alebo ich bude vyťahovať káblom, nie priamym odňatím slúchadla. Zaujímavý tip v tomto audio segmente.

Cena: 28,90 EUR

Zapožičal: Hama Slovakia

Fotografie: Ondrej Macko

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy Buds+: Bezdrôtové slúchadlá s dlhou výdržou

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.