Emailový klient čoskoro prejde výraznejšou modernizáciou.

Mozilla Thunderbird je poštový klient, ktorý je známy a je obľúbený u používateľov. Je to veľmi dobrá náhrada za Poštu vo Windows a tiež za iné aplikácie, pričom je zadarmo. Je ale pravda, že pohľad na rozhranie pripomína, akoby aplikácia zaspala dobu. Má svoj jedinečný štýl držiaci si roky a v zásade mu nič podstatné nechýba.

Niekto by však mohol namietať a rovnaký postoj k tomu majú aj vývojári. Na svojom webe v sekcii pre Beta verziu je dostupná verzia 101.0beta. Tá prináša inovované menu v súlade s Windows 11 a samostatný vertikálny panel, ako ho poznáme z niektorých webových prehliadačov. Zmien je viac, niektoré sú takpovediac pod kapotou. Stiahnuť si ho môžete tu.

Situácia sa mení a aktuálna verzia 9x z oficiálneho aktualizačného kanála je ešte v duchu pôvodnej klasiky. Pred niekoľkými mesiacmi zažil klient výraznejší update. To malo za následok znefunkčnenie mnohých doplnkov. Funkcie z doplnkov sa ale stali súčasťou základnej výbavy klienta. Nie vždy a ak aj doplnky fungovali, po reštarte aplikácie boli znova nefunkčné a bolo treba ich ručne spustiť v centre doplnkov.

Beta verzia je plne lokalizovaná do slovenčiny, dostupná pre Windows, macOS a Linux. Chystá sa aj verzia pre Android, zatiaľ ale nie je známy termín jej dostupnosť.

Postranný panel je najviditeľnejšou novinkou

Zdroj: Mozilla

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.