Štýlový dizajn, jedinečnosť a vynikajúca kvalita zvuku. To všetko môže byť vaše „len“ za 3000 dolárov.

Klasické slúchadlá „okolo uší“ majú vo všeobecnosti sklon ponúkať vyššiu kvalitu zvuku, ako menšie slúchadlá do uší. Ide o slúchadlá spojené tzv. „mostom“, ktoré sa používajú aj v nahrávacích štúdiách, kde sa vyžadujú veľké reproduktory i pohodlie pri počúvaní. Na druhej strane je dobré pri rozhodovaní o kúpe myslieť na to, že sú menej skladné, čo môže niekomu prekážať hlavne pri ich prenášaní. Jednotliví výrobcovia síce ponúkajú rozlične praktické skladacie mechanizmy, tento od spoločnosti Luzli nás však skutočne zaujal.

S ideou kvalitnejšieho zvuku, no zároveň menšieho kompromisu z hľadiska mobility, vznikli slúchadlá Roller MK01. Princíp je jednoduchý. Namiesto skladania ich pohodlne zrolujete, čím sa docieli väčšia kompaktnosť. Každé jedny sú unikátne vďaka tomu, že sú vyrábané ručne vo Švajčiarsku. Pár ručne vyrobených sláchadiel je spojený mostom z ušľachtilej ocele a hliníka. Jeho súčasťou je 22 samostatných pružín, čo znamená možnosť ohnutia v 13 spojoch, ktoré zaručia dokonalé prispôsobenie sa každej hlave.

Sláchadlá dostanete zabalené v elegantnej drevenej vitríne. Nájdete v nej okrem 3,5 mm jack kábla aj semišové cestovné púzdro, náhradné náušníky i čistiacu handričku. Bez možnosti reálneho počúvania je samozrejme ťažké posúdiť, akou skutočnou kvalitou reprodukcie zvuku Roller MK01 disponujú. S cenou na úrovni 3000 dolárov budú pravdepodobne určené len veľmi úzkej klientele.

Parametre:

  • SPL (sound pressure level) = 113 dB
  • impedancia = 32 Ohmov
  • maximálny vstupný výkon = 20 mW
  • elektrodynamický menič
  • frekvenčná odozva = 110 Hz
  • harmonické skreslenie = <0,5%

Zdroj: The Verge