Xiaomi aktualizovalo zoznam smartfónov, ktoré už nezískajú ďalšie aktualizácie.

S príchodom nových smartfónov na trh si zvyčajne výrobcovia potrebujú uvoľniť kapacity na to, aby mohli softvérovo zabezpečiť práve ich. Staršie telefóny teda prichádzajú o softvérovú podporu, čo znamená, že už nebudú získavať ďalšie aktualizácie. Svoj zoznam nepodporovaných smartfónov len nedávno aktualizovalo aj čínske Xiaomi, ktoré naň pridalo hneď niekoľko telefónov.

Svoj vlastný zoznam pritom majú tak materská spoločnosť Xiaomi, ako aj dcérske značky Redmi a POCO, ktoré sa oddeľujú. Ak teda vlastníte niektorý model od týchto značiek, mali by ste sa pozrieť aj na ich zoznamy.

Xiaomi smartfóny bez softvérovej podpory

Spoločnosť Xiaomi svoj zoznam nepodporovaných smartfónov naposledy aktualizovala ešte koncom augusta. Po niekoľkých týždňoch sa však naň pridali aj ďalšie modely, pričom posledná aktualizácia zoznamu prebehla 27. 10. 2023. Na zoznam tak pribudlo hneď niekoľko telefónov, ktoré pochádzajú zo série Mi 10T. Tieto telefóny už ďalšie aktualizácie nemajú dostať. Na kompletný zoznam nepodporovaných smartfónov od Xiaomi sa môžete pozrieť nižšie.

Zoznam nepodporovaných smartfónov XiaomiZdroj: Xiaomi
Zoznam nepodporovaných smartfónov Xiaomi

Redmi smartfóny bez softvérovej podpory

Svoj zoznam aktualizovala aj značka Redmi, ktorá však zahrnula len dva modely. Z tejto dvojice len jeden telefón patrí na náš trh, pričom je ním práve model Redmi 9C NFC s globálnym softvérom. O softvérovú podporu a teda aj ďalšie aktualizácie prišiel aj model Redmi 9C s tureckou ROM. Celý zoznam môžete vidieť nižšie.

Zoznam nepodporovaných smartfónov RedmiZdroj: Xiaomi
Zoznam nepodporovaných smartfónov Redmi

POCO smartfóny bez softvérovej podpory

Najmladším členom tohto zoznamu je značka POCO, ktorá pôsobí najmä na globálnom a indickom trhu. Aj na jej zoznam telefónov bez podpory pribudli nové zariadenia, no ani jedno z nich nenájdeme na Slovensku. Oficiálne bez softvérovej podpory zostali modely POCO X3 v indickej verzii a POCO X3 NFC s ruskou ROM.

Zoznam nepodporovaných smartfónov POCOZdroj: Xiaomi
Zoznam nepodporovaných smartfónov POCO

Zdroj: Xiaomi

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.