Čínska vláda ho údajne nemá.

O tom, že s aplikáciou TikTok „nie je niečo v poriadku”, vieme už veľmi dlho. Najnovšie správy toto tvrdenie iba potvrdzujú. Portál GizChina informuje, že samotný TikTok potvrdil, že niektorí čínski zamestnanci môžu mať skutočne prístup k osobným údajom amerických používateľov tejto sociálnej siete. To nás v Európe na druhej strane môže aspoň nateraz trochu upokojiť (a možno nie). 

TikTok vydal správu, ktorá bola spoločnosťou podaná na základe žiadosti deviatich amerických senátorov, ktorí sa zamerali na viaceré oblasti fungovania TikToku. Ich hlavnou úlohou bolo zistiť, či majú čínski zamestnanci prístup k údajom amerických používateľov, a do akej miery sú na základe ich zistení upravované odporúčacie algoritmy tejto sociálnej siete. Rovnako ich zaujímal aj prístup čínskych orgánov k týmto informáciám.

TikTokZdroj: The Conversation

Zdroj ďalej informuje, že generálny riaditeľ spoločnosti TikTok Shou Zi Chew v liste z 30. júna uviedol, že čínski zamestnanci spoločnosti majú v súčasnosti skutočne prístup k osobným údajom používateľov z USA, ale až po tom, ako prejdú sériou kontrol bezpečnostného protokolu. Podľa slov spoločnosti však čínska vláda k týmto údajom prístup nemá.

TikTok dodal, že úzko spolupracuje s vládou USA na posilnení ochrany údajov. Nezostáva nám teda nič iné, ako tomu veriť, alebo začať používať inú sociálnu sieť (alebo aj žiadnu).

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.