JBL Boombox je rozmerovo väčší reproduktor s ohromnou silou zvuku. Stále sa dá pritom prenášať a na to máte pripravený oblúk nad meničom. Je zároveň dizajnovým prvkom a rúčkou na nosenie. Nie je to ale žiadny drobček a s rozmermi 255 × 495 × 196 mm a hmotnosťou 5,25 kg ho radšej niekam položíte. Je dobre vyvážený stojí len na malej oválnej podstave. Má certifikáciu IPX7. Nič sa nestane, ak naň bude pršať, postriekate ho z diaľky záhradnou hadicou, alebo omylom spadne do bazéna. Povrch kryje látkový poťah, presne ako u ostatných modelov odolnej série reproduktorov od JBL.

Ovládanie je na hornej strane a je tu tlačidlo na párovanie cez Bluetooth, ďalej ovládanie hlasitosti, pozastavenie hudby alebo spustenie digitálneho asistenta, tiež tlačidlo na zapnutie a tlačidlo na párovanie s JBL Connect+. To umožní pripojiť 100 reproduktorov k sebe a rozšíriť si tak hudobný zážitok. Na podstavci sú spredu umiestnené biele LED diódy, ktoré signalizujú stav akumulátora. Ten má kapacitu 20 000 mAh a umožní až 24-hodinové prehrávanie cez tohto obra.

Na zadnej strane sú pod krytom dva USB porty na nabíjanie ďalších zariadení, konektor na externé napájanie cez dodávaný adaptér a konektor na prepojenie audiokáblom. Najpohodlnejšie je však bezdrôtové pripojenie cez Bluetooth a dá sa spárovať s dvomi zariadeniami.

Hodí sa na reprodukovanie hudby vo vyšších hlasitostiach. Hlasnejšia reprodukcia vyniká basovou zložkou a vonkajším režimom sa ešte zosilní. Vytvorí dunivejší zvuk so zvýraznením basov aj výšok, ideálne napríklad na ozvučenie väčšieho priestoru pri bazéne, tenisových kurtoch atď.

Cena: 499 EUR
Zapožičal: www.jbl.sk

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.